9 Şubat 2011 Çarşamba

Dodge R/T


2011 Chicago otomobil fuarının ilk bombasını Dodge patlattı. A.B.D. merkezli firma organizasyonda 5 modelinin R/T versiyonlarını tanıttı. Dodge ailesinde bulunan sportif paketlerden birisi olan R/T ile araçlara hem görüntü hem de performans modifikasyonu yapılmış.

Charger'ın R/T paketli versiyonunda ön panjur, kaput ve tamponu hafifçe makyajlayan Dodge süspansiyon sistemini de yeniden ayarlarken iç mekanda yeni renk kombinasyonları ve daha sportif bir direksiyon simidine yer vermiş. Müşterinin amacına uygun olarak Plus, Road & Track, Super Track ve Max isimli ek paketlerle de alınabilen aracın 5.7 litre hacimli v8 motoru 370 beygir güç, 535 Nm tork üretebiliyor.

Geçtiğimiz yıl tanıtılan SUV Durango'nun R/T armalı modelinde 20 inç çaplı jantlar, yeni bir ön tasarım, alçaltılmış süspansiyon ve yeni bir egzoz sistemi görev yaparken iç mekanda daha güçlü bir ses sistemi ve yeni döşeme renkleri dikkat çekiyor. Charger R/T'de de kullanılan 5.7 litre hacimli v8 motorla donatılan araç 360 beygir güç, 520 Nm tork üretiyor.

Serinin MPV modeli Grand Caravan R/T'nin ön panjuru gövde rengine boyanırken 17 inç çaplı jantlar, sportif süspansiyon sistemi, gövde rengi koruma çıtaları ve güçlü bir ses sistemi standart donanıma eklenmiş. 3.6 litre hacimli v6 motoru 283 beygir güç, 352 Nm tork üretebilen araç sadece 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunuluyor.

Yakında Fiat markası altında da satılacak olan Journey'nin R/T versiyonu da gövde rengine boyanmış ön panjur ve kapı kolları, 19 inç çaplı jantlar, sportif süspansiyon sistemi, dokunmatik ekranlı navigasyon sistemi, yeni bir vites topuzu, yeni döşeme renkleri ve yenilenen egzoz sistemiyle standart modellerden farklılaşıyor. 3.6 litre hacimli v6 motorunu MPV kardeşiyle paylaşan aracın güç ve tork değerleri de büyük kardeşiyle aynı.

Challenger modelinde yeni bir ön panjur ve ön tampon altı splitter kullanan Dodge gövde grafikleri ve yeni kaputuyla da dikkatleri üzerine çekiyor. İç mekanda sportif direksiyon simidi ve koltukların yanında yeni bir gösterge paneli de bulunan otomobilin 5.7 litre hacimli v8 motoru 376 beygir güç, 572 Nm tork üretebiliyor.

Araçların fiyatlarını da açıklayan Dodge, R/T paketli Charger'ı 30.170, Durango'yu 35.465, Grand Caravan'ı 30.595, Journey'i 28.995 ve Challenger'ı 29.670 Dolar seviyesinden başlayan fiyatlarla satışa sunacağını belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder