11 Ocak 2011 Salı

Hyundai Veloster


Hyundai'nin uzun zamandır beklenen eğlence aracı Veloster 2011 Detroit otomobil fuarı sırasında tanıtıldı. İlginç bir gövde yapısına sahip olan araçla Hyundai, Scion ve Mini'ye rakip olmayı planlıyor.

Yuvarlak hatlı tasarımı "Güzel" olmasa da dikkat çekici olan otomobilin ön kısmına bakıldığında güncel Hyundai modellerine olan benzerliği görülebiliyor. Sürücü tarafında tek kapısı olan aracın diğer tarafındaysa çift kapı kullanılarak yolcuların giriş ve çıkışları kolaylaştırılmış. Arka kapı kolu C sütununa gizlenerek bu kısımda da tek kapı bulunuyormuş izlenimi verilen aracın cam tavanı bagaj kapağında bulunan küçük arka cama kadar uzuyor. Yuvarlak hatlı tasarımı güncel Hyundai modellerinden farklılaştırılmış olan arka kısımda sunulan merkezi konumlu çift egzoz çıkışıysa sportifliği simgeliyor.

4.219 mm boya ve 1.791 mm genişliğe sahip olan aracın aks mesafesi 2.649 mm olarak açıklanırken bagaj hacminin 439 litre olduğu belirtildi. Aracın 1.175 kg olan boş ağırlığı da kullanımda yakıt tüketimine olumlu şekilde yansıyacakmış gibi duruyor.

İç mekanında yeni nesil Hyundai modellerinin dinamik çizgileri görülen aracın sportif koltukları ve alüminyum pedal seti dikkat çeken detaylar arasında.

Motor olarak Elantra'da da kullanılan 1.6 litre hacimli üniteye sahip olan araç 138 beygir güç, 167 Nm tork üretebiliyor. Standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılacak olan aracın opsiyonel donanımında yeni geliştirilen 6 ileri vitesli yarı otomatik şanzıman bulunacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder