11 Ocak 2011 Salı

Honda Civic Sedan ve Si Coupé Concept


2011 Detroit otomobil fuarı sırasında Civic modelinin konsept versiyonunu tanıtacağını açıklayan Honda organizasyona iki konseptle katıldı.

Önümüzdeki yıllarda piyasaya çıkacak olan Civic'in sedan ve coupé versiyonlarını sergileyen marka, bu modellerin daha sportif bir kimliğe sahip olacağını da haber vermiş oldu. 19 inç çaplı jantlarıyla dikkat çeken iki konseptin karartılmış farları ve daha büyük Honda modellerini andıran ön görünüşleri dikkatleri çeken ilk ayrıntılar. Sedan modelin tavanınısiyaha boyayan Honda sportif çizgileri yan etekler ve arka tamponda da sürdürmüş.

Coupé modelinde de siyah renkli bir tavanla karşımıza çıkan Honda, bu aracın tavan çizgisini oldukça eğimli tasarlamış. Sedan modelinkinden daha büyük olan arka spoiler ve merkezi pozisyonlu egzoz çıkışı hoş görünürken aşağıya doğru genişleyen tamponlar ve yan etekler görünümü hantallaştırmış.

İç mekan özellikleri henüz paylaşılmayan aracın motor seçeneklerinin de detayları verilmezken seçenekler arasında benzinli, doğal gazlı ve hibrit ünitelerin bulunacağı belirtildi.

9 yorum:

  1. Keşke Türkiye'ye de getirseler coupe modelini. İyi satış yapacağına eminim...

    YanıtlaSil
  2. Eskiden kullanılan 160 beygir güç üretebilen ve 1.6 litre hacimli motorlardan olsa ellerinde eminim getirirler. 120 beygir güç yakışmaz bence Civic Coupé'ye ama satacağı da kesin.

    YanıtlaSil
  3. coupe versiyonu 2.0 typer motoru kullanıyorlar bildiğim. hb typer sattığına göre coupe versiyonu daha çok satar. honda türkiye bence mutlaka getirmeli. ayrıca cr-z'yide 2011 de türkiye'ye getireceklerdi ama sanırım onuda getirmeyecekler. honda türkiye'nin satış politikasını anlamak çok zor gerçekten.

    YanıtlaSil
  4. Yeni nesil Type-R'ın Türkiye satışları içler acısı gerçi ama coupé'nin hatchback'ten fazla satacağı da bir gerçek. Bence de getirilmesi iyi bir fikir.

    CR-Z'ye sıra yazdıkları için bizim siparişleri geriye atıyor olabilir Honda. Bunun dışında getirilmemesi için neden yok gerçekten de. Benzinli motorunun 1.600 cc altında hacme sahip olması avantajını daha da artırıyor.

    YanıtlaSil
  5. mercedes c ile başlayın çıkntılı arka tampon tasarımı hiç hoş değil bence, aynı tasarım kia forte ve koup'ta da var. ama genel olarak iyi görünüyor.

    YanıtlaSil
  6. Aynı şeyi düşünüyorum.

    Hatta 190'ın yerine piyasaya çıkan ilk C Serisi modellerinin makyajlı kasalarında sunuluyordu etekli arka tamponlar. Bence de kötü bir görüntü oluşturuyor.

    YanıtlaSil
  7. arka kısmı neden tombik civic'in anlamış değilim.şu an satılan modelide böyle.önden çok çekici olsada arkadan araba insana itici gelebiliyor.sizce Türkiye'ye yeni kasa civic gelmesi kaç yıl içinde olur Onur bey?

    YanıtlaSil
  8. Yeni Civic'in bu yılın sonunda piyasaya çıkması planlanıyor. Dolayısıyla 2012 yılının ilk çeyreğinde Türkiye üretimi ve satışı başlayabilir.

    YanıtlaSil
  9. Size katılıyorum son yıllarda Türkiye'de aşırı bir civic tutkusu var, eminim bu modeli de satar

    YanıtlaSil