4 Ekim 2010 Pazartesi

Toyota Verso-S


Toyota, ilk fotoğrafını Eylül ayında su yüzüne çıkardığı kompakt MPV modeli Verso-S'in teknik verilerini de, aracın sergilendiği 2010 Paris otomobil fuarı sırasında açıkladı.

4 metreden kısa olan boyuna rağmen sahip olduğu 2.550 mm uzunluğunda aks mesafesi sayesinde yolcularına geniş bir iç mekan sunduğu belirtilen aracın bagaj hacmi de oldukça değişken. Standart haliyle 336 litre hacim sunan bagaj, alçaltılabilir zemin en alt konumdayken buna 57 litre daha ekleyebiliyor. Bu zemin araçtan çıkartıldığında yükleme alanı olarak kullanılabilen yedek lastik yuvasıyla birlikte 430 litre hacim sunan otomobilin arka koltukları katlandığındaysa 1.388 litre hacim ortaya çıkıyor.

Tasarımı ilk nesil Honda Jazz'ı andıran aracın ön kısmı, keskin köşelere sahip tasarım sayesinde daha sportif görünürken arkada daha sade bir hava tercih edilmiş. İç mekanı da diğer Toyota modellerinden tanıdığımız bir sadeliğe sahip olan aracın donanımında dokunmatik ekranlı navigasyon sistemi, geri görüş kamerası ve panoramik cam tavan gibi aksesuarlar bulunuyor.

Motor özellikleri de açıklanan aracın kaputunun altında da büyük bir sürpriz bulunmuyor. Yaris ve iQ modellerinde de görev yapan 1.33 litre hacimli ünite 98 beygir güç, 126 Nm tork üretebiliyor. Standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılacak olan araçta opsiyonel olarak sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman da (CVT) sunulacak. Manuel şanzımanla aracın ortalama yakıt tüketim değeri 5.5 litre/100 km olarak açıklanırken CVT ile bu değer 5.2 litre/100 km'ye düşüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder