5 Eylül 2010 Pazar

Toyota iQ


Japon üretici Toyota, şehirli miniği iQ'yu güncelledi. 2010 Paris otomobil fuarında tanıtılacak olan otomobilin dış mekanında büyük bir değişiklik bulunmazken asıl değişim içeride yaşanmış.

Yeni krom aksam paketi ve yeni tasarım jantlar gibi ek donanımlarla görünümü tazalenen otomobilin iç mekanında kullanılan yeni konsol kaplamaları ve döşemeler kalite hissini artırmış. Kapı içleri ve orta konsolu hafifçe makyajlanarak daha akıcı bir görünüm kazanan aracın orta konsolunun üst kısmına entegre navigasyon ekranı yerleştirilmiş

6 yorum:

  1. sizce Toyota Aygo mu iQ mu ?

    YanıtlaSil
  2. Bence iQ. Aygo, PSA grubuyla birlikte geliştirilip üretildiğinden kalite anlamında iQ seviyesinde değil. Donanım anlamında da iQ'nun artısı çok. Gerçi fiyat olarak Aygo avantajlı ama geriye kalan özelliklerin büyük bölümünde iQ önde.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim, bu segmentte bir otomobil düşünüyordum, malum ihtiyaca bağlı sonuçta, şimdilik bu küçüklükte bir şey yeterli olur :) peki son bir soru, 0 km iQ mu Twingo mu? Fransız arabalarına biraz önyargılı yaklaşırım ama Twingo'yu öven çok oldu.. 2 araç arasından, hangisini, hangi benzinli motorunu seçerdiniz siz olsanız?

    YanıtlaSil
  4. Twingo'nun RS Gordini modeli var, onun için eşit karşılaştırma değil bence :)

    Seçimim sportif olandan yana olurdu bu durumda. Twingo sorulduğuna göre Türkiye dışında alınacak, bu nedenle Toyota'nın 1.33 litrelik motor hacmi 1.2 karşısında bir dezavantaj oluşturmayacak fakat yine de daha sportif yapıya sahip Twingo'yu tercih ederdim.

    YanıtlaSil
  5. Twingo'nun RS ve yanılmıyorsam GT modelleri var, onları saymıyorum :) 1.2 LEv motoruydu sanırım sorduğum. Teşekkür ederim cevabınız için sanırım şimdilik ihtiyacımı bu sınıfta karşılayacağım araç Twingo olacak gibi. Bakarsınız ilerde aile büyür aracı da genişletiriz :) bilmiyorum iQ da böyle mi ama Twingo resmen flexible bi araç, her yeri her şeyi oynayabiliyor, yeniden düzenlenebiliyor, yatıyor kalkıyor vs :) sizin de yorumunuzla kararımı verdim gibi, tekrar teşekkürler Onur bey.

    YanıtlaSil
  6. Twingo'nun ilk nesilde de en büyük özelliği farklı şekillerde ayarlanabilen iç mekanıydı. Bu özelliği sınırlı olsa da yeni nesilde de sürdürebilmeleri çok olumlu. Toyota da iQ'da benzer bir değişkenlik sunsa da mekan daha dar olduğundan toplam kullanılabilir hacim daha az.

    YanıtlaSil