16 Eylül 2010 Perşembe

Ford Shelby GT500 Super Snake


Ford ve Shelby, Mustang'in en güçlü seri üretim modeli olan GT500 için modifikasyon paketleri sunduklarını açıkladırlar. Üreticiler, aracın motor performansına yönelik üç kitin yanında yol tutuş ve fren performansını artırmaya yönelik çalışmalar da yapmış.

Aracın dört bir yanına Super Snake logoları yerleştiren Shelby, hava girişlerine sahip, dışarıdan kilitlenebilen bir motor kaputuyla birlikte alt kısmında bir splitter bulunan yeni ön tamponu da sunuyor. 20 inç çaplı, yeni tasarım jantları da donanıma ekleyen firma, aracın üzerindeki şeritleri gövde rengine göre mat siyah veya beyaz renklerde sunabiliyor.

Teknik anlamda da birçok yenilik barındıran aracın egzoz sistemi yenilenirken amortisörler artık sertlik ayarına sahip, dengeleyicileri de yenilenen süspansiyon sisteminde ön kule gergisi de kullanılmış. Fren sistemine de dokunmadan geçmeyen Shelby, büyüyen disklerle birlikte ön aksta 6 pistonlu kaliperler bulunduruyor. Şanzımanın son dişli oranıyla da oynanan aracın şaft ve vites kolu da modifiye edilmiş.

Asıl modifikasyon işlemini motor kaputunun altında sunan Shelby bu araç için üç değişik güç paketi sunuyor. 5.4 litre hacimli v8 motorun sahip olduğu kompresör beslemeyi yenileyen firma ilk etapta 660 beygir güç, 802 Nm tork elde edebiliyor. İkinci etapta 750 beygir güç alan Shelby bu paketi A.B.D.'de 30.245 Dolar ücretle sunarken isteyenler, motor gücünü 800 beygire yükselten kiti de ısmarlayabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder