22 Eylül 2009 Salı

Jeep Grand Cherokee


İşte 2009 New York otomobil fuarında sessiz sedasız tanıtılan yeni Grand Cherokee.

Küçültülmüş ızgara ve farlar, şişkin çamurluklar ve dar cam alanları aracın görünümünü daha güçlü kılarken Mercedes ML serisinden alınan platformu temelinin sağlam olmasını sağlamış.

İç mekana geçildiğinde önceki modele göre daha Avrupai bir tasarım göze çarparken kullanılan malzeme kalitesinin iyileştirilmesi yerinde bir karar olmuş. Donanımında sırtlıkları yatırılabilen arka koltuklardan ısıtmalı direksiyon simidine kadar birçok lüks opsiyon bulunan SUV arazi kabiliyetiyle de isminden söz ettirecek gibi duruyor. Toplam beş ayrı zemine göre ayarlanabilen dört tekerlekten çekiş sistemi, yüksekliği ayarlanabilen süspansiyon ile birlikte sunuluyor.

Aracın motor seçeneklerine gelince: Avrupa pazarı için turbo Diesel motor veya motorların sunulacağı söylense de Jeep bu motorların verilerini paylaşmaktan kaçındı. A.B.D. pazarında piyasaya çıkacak olan iki motordan güçsüz olanı 3.6 litre hacimli bir v6. 280 beygir güç üretebilen motor 353 Nm maksimum torka sahip. İkinci seçenek olan 5.7 litre hacimli HEMI v8 ise 360 beygir güç, 520 Nm tork üretebilmekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder