19 Ocak 2017 Perşembe

Ford Mustang


Ford'un ilginç şekilde Detroit otomobil fuarında tanıtmadığı bir yeniliği de Mustang'in makyajlı hali oldu. Teknik yenilikleri henüz tam olarak detaylandırılmayan otomobilin görünümünde yapılan değişikliklerse hemen fark ediliyor.

Küçülen farları az da olsa Mazda MX-5 rüzgarları estiren otomobilde daha agresif görünüme sahip ir ön tampon görev yaparken alçaltılan kaputa hava çıkışları eklenmiş. Ön panjur ve splitter gibi donanımları da farklılaşan Mustang'de farklı gövde renkleri ve jant seçenekleri sunuluyor.


Arka bölüme geçildiğinde üst ve alt kısımları içeriye doğru kıvrılmış olan LED stoplar, GT'de sunulan standart spoiler ve siyah renkli difüzör gözden kaçmazken süspansiyon sisteminin de elden geçirildiği belirtildi. Adaptif amortisörler artık otomobilin opsiyonel donanımında bulunuyor.

Ana hatları değişmeyen iç mekanda daha kaliteli malzemeler kullanmaya başlayan Ford, alüminyum görünümlü kaplamalara da daha çok yer vermiş. Dijital gösterge paneli donanıma alınırken supaplı egzoz sistemi de daha derin bir ses sunmaya başlamış.


Artık seçenekler arasında 3.7 litre hacimli bir v6 motor sunmayan otomobilin 5 litre hacimli v8 ve 2.3 litre hacimli EcoBoost seçenekleriyse korunmuş. Bu iki ünitede de geliştirme yapılırken detaylar henüz açıklanmadı. Açıklanan önemli bir noktaysa 6 ileri vitesli otomatik şanzımanın yerine geçen 10 ileri vitesli ünite oldu.

3 yorum:

  1. Direksiyonu Doblo'dan almayalardı eyiydi...:)

    YanıtlaSil
  2. ah be abisi ne doblo direksiyonu ne hali. makyajlardan genelde nefret ederim, hatta bu aracın mustang ruhuna hala yeterince yaklaşamadığını düşünüyorum ama inanılmaz güzel olmuş

    YanıtlaSil
  3. Ford Mustang'in 6. nesli daha 5 yılını dordurmadan hemen makyaja aldılar.

    YanıtlaSil