29 Ağustos 2014 Cuma

Lada Vesta ve XRAY 2


Lada'da değişim rüzgarları esmeye başladı. Rus üretici Renault-Nissan kardeşlerle yaptığı ortaklığın ilk meyveleri olacak konseptleri Moskova otomobil fuarında sergiledi.

Vesta ismi verilen küçük sedan konsepti sivri burun yapısı, ön ve arka kapılara simetrik olarak eklenen hatlar, dikkat çekici yerden yükseklik ve sportif göründüğünü söyleyebileceğimiz arka bölümle dikkat çekerken markanın yeni tasarım dili de bu şekilde ortaya çıkmış oluyor.


Küçük bir crossover yapısına sahip olan XRAY 2 konseptinde de benzer bir ön bölüm sunan Lada bu otomobilde biraz daha kalın bir ön tampon kullanmış. Yan yüzeylerdeki desenler de farklılaşırken arka bölümde tampon koruması, farklı tasarıma sahip stoplar ve dik inen bagaj kapağı dikkat çekiyor.


İç mekanları da benzer olan ikilide açık renkli aydınlatmalar, gövde rengi döşemeler, Renault'dan alındığı belli olan direksiyon simidi, dijital havalandırma sistemi kumandaları ve orta konsolun üzerine yerleştirilen büyük dokunmatik ekran görülebiliyor.


Kaputu altında da büyük ihtimalle Renault-Nissan ailesinden alınan motorlar kullanılacak olan ikiliden sedan olanı 2015, diğeriyse 2016 yılında pazara sunulacak.

40 yorum:

  1. Bu araç 4*4 se bizdeki vergi sistemine gore pahali bir fiyata gelir kimsede ladaya bu paraları vermez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vergiler otomobil kategorisinde çekiş sistemine bakmıyor. Hatta artık ilk alımlarda ticariler de dört tekerlekten çekişlilerse binek vergisi vermiyor. Yıllık vergileri binek vergisi oluyor sadece.

      Sil
  2. hocam bu model Türkiye'ye gelir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Motor seçenekleri uygun olursa getirilecektir büyük ihtimalle. Bayraktar Holding almış dağıtımını. Bu yıl diğer modeller gelecek.

      Sil
  3. Onur bey, bazı farklı sitelerde gerek vesta gerekse x rayin hem iç hem de dış dizaynı farklı olarak gösterilmiş. Acaba ülkemize sizin yayınladığınız fotoğraflardaki araçlar mı yoksa diğer sitelerde yer alan araçlar mı gelir? Bir de bu araçların başlangıç fiyatları vesta için 6100 dolar, x ray için 7500 dolar olarak belirtilmiş. Ülkemizdeki vergi sistemini de göz önüne alınca vesta için 26000tl, x ray için 31000tl başlangıç fiyatından bahsediliyor. Bu konular hakkındaki düşünceleriniz nedir? Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıda yer alan araçlar konsept. Her ikisi de farklılıklar içerecek seri üretimde. Resmi tanıtım yapıldığında blogda da haberi olacak.

      Vesta'nın başlangıç fiyatını 400.000 Ruble olarak belirlemiş Rusya'da Lada. Şu anda 5.800 Dolar bile etmiyor fakat Ruble'nin bir yılda değerinin üçte birine düştüğünü de hatırlamak lazım. Bir anda çok daha pahalı hal alabilir fiyatları.

      Türkiye'ye gelecek olan araçların donanım seviyelerini de bilmeden yorum yapmak tehlikeli ama şu durumda 30 ve 35.000 TL gibi başlangıç fiyatları beklenebilir.

      Sil
    2. HARİKA SÜPER

      Sil
  4. Benim 1991 model ,yüce Çarım lada samaramın işareti var işte, vaybeeeeeee.İsterse bu modeli marsa gidecek şekilde düzenlesinler,hiç bir şey değişmez , "sonuçta aslını şey ettiğim aslına çeker" demişler bunun bu kimin torunu Lada Samaranın, dedesi belli.

    YanıtlaSil
  5. Nedir bu lada'nın kerameti? populer haberlerden hiç düşmüyor Onur bey, hayır yorum da yazılmadığından sebebini anlayamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok düşük fiyata gelmeye başlayacak deniyor bu modellere, ondan dolaşıyordur. Çok yorum yok ama benim de en popüler başlıklar listemden düşmüyor bir süredir.

      Sil
  6. Pevgeot 308'e rakip olabilir söylemedi demeyin

    YanıtlaSil
  7. Tasarım konusunda Vesta, Lada için gerçekten umut vaat ediyor. Malzeme kalitesi de vasat durumda olmazsa sadece 308 değil, Symbol ve Linea için de çok ciddi bir rakip olabilir.

    YanıtlaSil
  8. Bence o kadar da iddialı olmayacak. Symbol ve rakiplerinin karşısında olacaktır ama 308'den çok 301'in rakibi olacak bu araç.

    YanıtlaSil
  9. otomatik vitesli de üretilecek mi vesta? üretilirse türkiye'ye getirilir mi çünkü türkiye'de hiç otomatik vitesli lada satılmadı diye biliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üretilebilme ihtimali var ki üretilirse kesinlikle gelecektir.

      Sil
  10. lada x ray aracının bagaj hacmi ne kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıklamadılar henüz.

      Sil
    2. nabıcan arkadaşım bagaj hacmini bagaj işte dikiz aynasının ebatlarını da sor bari

      Sil
    3. hiçbirşeyi araştırmıyoruz onur bey sanki hazırolda ayaklı ansiklopediymiş gibi size nasıl cevap yetiştirsin?

      Sil
    4. Ben de araştırmış oluyorm. İyi oluyor bir yerde. Malum, öğrenmenin yaşı yok.

      Sil
    5. yanlış anlamayın onur bey ben arkadaşları da araştırmaya okumaya teşvik etmek için söylüyorum

      Sil
    6. O da güzel bir şey tabi.

      Sil
  11. Sıfır araba alabilme hayallerimizin baş tacı. Vesta ve Xray umarım makul fiyatlardan gelir. Bu arada; xray'in çekiş sistemi ile ilgili bir bilgi yok herhalde. Muhtemelen önden çekişli gelir ama umarım Niva deneyiminden faydalanılmış bir 4x4 versiyonu da yaparlar.

    Biz de ikinci elleri düşsün diye bekleriz. Çok karamsar oldum ama neyse; arabam sanayide, moralim bozuk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece XRay değil Vesta için de düşünüyormuş Lada 4x4 olayını.

      Sil
  12. Onur bey bu lada,nın ucuz fiyatı sağlam malzeme kullanmadıkları içinmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Otomotivde kullanılan malzemeler üç aşağı beş yukarı aynı. Düşük fiyatın da birçok sağlayıcısı var. Düz gövde paneli basmaktan araç opsiyonlarını azaltmaya kadar yöntem çok. Renault ile ortak platform kullanılması da bu aracın fiyatını düşürek etkenler arasında.

      Sil
    2. bu aracın hatchback olanı üretilecek mi ? olursa yine 24 ay 0 faizle almak mümkün olabilir mi

      Sil
    3. Vesta'nın hatchback versiyonu XRay zaten. Finansman işiniyse hiç bilemiyorum.

      Sil
  13. vestanın hatchbacki üretildi mi

    YanıtlaSil
  14. merhaba onur bey
    bende bir aya kadar 35-40 bintl arası , bir araba almak istiyorum ama , lada xray consept' i görünce biraz daha bekleme kararı aldım yanlız bir kaç sorum olacak
    1) x ray consept, tanıtım videosundaki tek kapılı spor jeep gibi gorünen araç türkiyeye gelecek mi ?
    2) ne zaman satın alabiliriz ?
    3) fiyatı net ne kadardan başlar ?
    4) motor hacmi nedir ? (vergileri ne kadar olur ve yakıtı nedir öğrenmek için soruyorum )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Araçların tek kapılı versiyonları üretilmeyecek. Seri üretim bu ay içerisinde başlayacaktı en son ama yeni haber alamadım. Büyük ihtimalle yaz aylarında Türkiye'de olur araçlar. Fiyatlar eşdeğer Dacia Sandero seviyesinde olacaktır diye tahmin ediyorum. Motor da Renault'dan alınacak 1.6 litre hacimli benzinli ünite olacak büyük ihtimalle.

      Sil
  15. o tanıtımdaki tek kapılı jeepin aynısını alamayacaz galiba . onun yerine 4 kapılısı mı üretilecek ? yoksa x-ray 2 mi gelecek ? çünkü ikisi görünüm açısından çok farklı
    fiyatları tahmini ne olur sizce ?
    bu arada vesta ve x ray yaz aylarında mı gelecek dersiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ilk konsept üç kapılıydı ve henüz o gövde tipinin seri üretime alınması düşünülmüyor. 5 Kapılı seçenek üretilecek. Fiyatı da Dacia Duster ve Sander arasında kalacak büyük ihtimalle.

      Vesta'nın daha erken gelmesi de mümkün ama hali hazırda üretimde olan Lada modellerinin bile fiyatları belli olmamışken bence yaz diye tahmin yürütmek daha mantıklı olur.

      Sil
  16. bide bu araçlar eylül ayında seri üretime geçilecek diye her yer haber yaptı , sizin blog da da eylül ayında üretilecek diye duydum
    nasıl oluyorda daha üretime geçemediler anlamadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üreticiler her zaman planlarını tutturamayabiliyor. Vesta'nın üretimi başlamış zamanında. XRAY seri üretimiyse Aralık sonu gibi görünüyor şimdilik.

      Sil
  17. bu ne gelmez arabadır korkarım bekleyenlerin beklentilerini boşa çıkartmaz
    sitenin içerinğine bakılırsa sanderodan izler taşıyorsa datçadan ne farkı var sadece ısıtma sistemlerimi birde bayiler karteller en baştan benri rusya nın belirlediği fiyatların çok üzerinden bahs etmektedirler şimdiye kadar türkiyedeki max tahmini satış fiyatı 40 bin olacağını belirtmişlerdi şimdi de 40-50 bin arası olacağından behs ediliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rusya'nın belirlediği fiyatlar artıyor gittikçe anladığım kadarıyla.

      Sil