17 Nisan 2014 Perşembe

Acura TLX


Üç ay önce Detroit'te tanıtılan ve Acura TL ailesinin yerine geçeceği açıklanan TLX konsepti seri üretim haliyle yüzünü New York'ta gösterdi. Daha Avrupai özelliklere sahip olan otomobilin kaputu altındaysa yenilik yok.

Ana hatları konsept modelden farksız olan aracın tamamı LED aydınlatma grubu, diğer Acura modellerinkine benzeyen ön panjur ve tampon tasarımı, büyük jantları, hafifçe şişirilmiş çamurlukları, kısa tutulmuş bagaj kapağı ve ince tasarımlı stopları sportif bir görünüm yaratmış.


İç mekana geçildiğinde kaliteli plastikler, metal ve ahşap kaplamalarla deri döşemenin birleşimi görülebilirken çok fonksiyonlu direksiyon simidi, kırmızı renkli motor çalıştırma düğmesi, orta konsolun üst ve orta kısımlarına yerleştirilmiş iki ekran ve dikey havalandırma ızgaraları dikkat çekiyor. TLX'in iç mekanında bir Japon otomobili için en sıradışı görünen kısımsa vites konsolu. Düğmelerden oluşan vites kumandası ve elektronik park freni düğmesi bu bölümün kalabalığını azaltmış.

Elektronik yardımcıları arasında mesafe takip radarlı hız sabitleme, şeritte kalma asistanı, acil durum frenleme yardımcısı, kör nokta ve şeritten çıkma uyarısı yer alan otomobilin kaputu altında 2.4 ve 3.5 litre hacimli iki benzinli motor seçeneği bulunuyor.

Dört silindirli ünite 208 beygir güç, 246 Nm tork üretebilirken v6 motor 294 beygir güç, 361 Nm tork üretebiliyor. Küçük hacimli motor 8 ileri vitesli, çift kavramaya sahip yarı otomatik şanzıman ve önden çekiş sistemiyle alınabilirken v6 ünite 9 ileri vitesli otomatik şanzıman ve iki veya dört tekerlekten çekişli olarak ısmarlanabiliyor.

4 yorum:

  1. Türkiye'ye gelecek olan yeni Honda Accord bu olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki nesildir Amerika'da Acura TL olarak satılan araç Avrupa'da Accord oluyor. Bu da büyük ihtimalle aynı yoldan ilerleyecek.

      Sil
    2. Türkiye'de ve Avrupa'da satılan Acura TSX modelidir.TL modelleri daha lüx ve pahalı bir model.Türkiye'ye gelmiş olsa 150bin TL'den aşağı satılmaz.
      http://onurkoray.blogspot.com.tr/2010/11/acura-tsx.html
      Burada sende TSX=Euro Accord demişsin
      http://onurkoray.blogspot.com.tr/2010/04/acura-tsx.html
      Bu ise eski kasası

      Sil
    3. Doğru. Harfler birbirine girdi. TL zamanında Legend adıyla satılmıştı. Yalnız bu aracın Accord olma ihtimali de var. Opel'in Vectra ve Omega yerine Insignia satmaya başlaması gibi bir strateji geliştirilmiş olabilir.

      Sil