28 Şubat 2011 Pazartesi

Lamborghini Aventador LP700-4


Aylar süren bekleme son buldu. 2010 yılından beri parça parça tanıtılan Lamborghini Aventador sonunda bir bütün olarak gözler önünde. 2011 Cenevre otomobil fuarının yıldızlarından olan aracın neredeyse her yanı önceden görüntülenmiş olsa da tamamlanmış hali nefes kesici.

Sınırlı üretim Reventón modelinden esintiler taşıyan tasarımı oldukça köşeli olan aracın kapıları elbette yukarıya doğru açılıyor. LED ve Xenon ampullerden oluşan bir karışıma ev sahipliği yapan aydınlatma grubu oldukça etkileyici duran otomobilin kapı camlarında çerçeve kullanılmamış olması etkileyici görünümü daha da pekiştiriyor.

Hava giriş ve çıkışlarıyla dolu yan kısımda Murciélago'da da kullanılmış olan hareketli hava emiş kanalları dikkat çekerken arka kısımda büyük difüzör, dev ölçekte merkezi egzoz borusu ve şeffaf motor kaputu öne çıkan detaylar.

İç mekanında yolcularını oldukça yatık bir orta konsolla karşılayan otomobilin dijital gösterge paneli güncel Ferrari modellerini hatırlatsa da oldukça şık bir görünüme sahip. Deri ve Alcantara'nın kol gezdiği kokpitte kullanılan merkezi havalandırma ızgaralarının tasarımıysa genel görünüme pek yakışmamış.

4.78 metre boya ve aynalar dahil 2.26 metre genişliğe sahip olan otomobilin Sesto Elemento konseptinde olduğu gibi büyük bir kısmı karbon fiberden üretilmiş. Bu sayede ağırlığı 1.575 kg'da tutulabilen aracın donanımında 7 ileri vitesli, çift debriyajlı, yarı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak bulunuyor.

Formula 1'den esinlenilmiş bir süspansiyon sistemini de barındıran otomobilin 6.5 litre hacimli v12 motoru 700 beygir güç, 690 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate sadece 2.9 saniyede ulaşabilen Aventador'un maksimum süratiyse 350 km/s.

Kişiselleştirmeye açık bir donanım listesiyle birlikte sunulacak olan otomobilin fiyatları da belli oldu. Bu şık otomobil Avrupa pazarında vergiler hariç 255.000 Euro seviyesinden başlayan fiyatlardan satışa sunulacak.

8 yorum:

  1. lamborghini'nin arabaları hepsi birbirine benzer oldu..bilmiyorum şirket politikası mı bu yönde ama daha farklı birşeyler lazım bence.

    YanıtlaSil
  2. Volkswagen ve kardeş firma Audi'den geçen bir özellik diyebiliriz bu benzeme olayına. Onlarda da aynı sorun bulunuyor.

    YanıtlaSil
  3. tasariminda bu kadar detay iceren kac tane seri uretim arac var sorarim. fiyati neyse 2 katini hakkeder bence. muhtesem

    YanıtlaSil
  4. vergilerle 2 katı oluyo zaten merak etme

    YanıtlaSil
  5. :)

    Ondan bile fazla oluyor hatta.

    YanıtlaSil
  6. caner'le sabri'nin eşlerine aldığı araba değil mi bu? :) bu arabalarda break asist gibi özellikler var mı acaba? 0-100'ü 2.9 saniye olduğu için topuklu ayakkabıyla yanlışlıkla gaza biraz fazla yüklenirlerse bodozlama girerler bir yere. hayır arabaya yazık o dert oldu bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok canerinki aventador değil huracan.ama ikisinde de o özellikler gerekiyo :)

      Sil
  7. milli piyangodan yılbaşı ikramiyesi çıkarsa alırız artık bizde bu arabadan

    YanıtlaSil