26 Mart 2013 Salı

Cadillac CTS


Cadillac, 2013 New York otomobil fuarında küçük sedan modeli CTS'in yeni nesil versiyonlarını tanıtacak. Görünümü daha dikkat çekici bir hal alan otomobilin kaputunun altında da değişiklikler var.

Büyük ön panjuru sportif görünümlü tamponun önemli bir kısmını kaplarken yeni farların yan kısımlarında sunulan LED aydınlatmaların ön tampon köşelerinde bulunan devamı ilginç bir görüntü oluşturmuş. Köşeli tasarımı yanda da devam eden otomobilin C sütunu kalın tutulmuş.


Arkadan bakıldığında da sivri çizgilere sahip hatlarıyla diğer Cadillac modellerini hatırlatan CTS'in dik yerleştirlimiş LED stopları ve arka tamponun altına gömülmüş dörtgen egzoz çıkışları dikkat çekici.

İç mekanı güncel Cadillac ürün gamından alınmış gibi duran otomobilin dijital göstergeleri ve orta konsolunda bulunan büyük dokunmatik ekranı ileri teknolojiyi yansıtırken deri döşemeler, kromajlı yüzeyler ve ahşap kaplamalar daha klasik bir lüks anlayışının temsilcileri.


CTS'in kaputu altında görev yapacak en küçük hacimli motor Buick Regal GS testime de konuk olan turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli ünite olacak. 272 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen motorun yanında 3.6 litre hacimli v6 motorun iki değişik versiyonu sunulacak. Atmosferik emişli model 321 beygir güç, 373 Nm tork üretebilirken çift turbo beslemeye sahip versiyon 420 beygir güç, 583 Nm tork üretebilecek.

Motor seçeneğine bağlı olarak 6 veya 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılacağı açıklanan CTS standart olarak arkadan itişli olarak satılacak olsa da dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyonlar arasında bulunuyor.

4 yorum:

  1. farın altındaki gereksiz ledler pişmiş aşa su misali. bu tasarımı kim sabote etti acaba? cadillac'ta audi ya da mercedes fanı hain tasarımcı mı var?

    YanıtlaSil
  2. küçük sedan? büyüğü limuzin falan oluyo heralde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eh biraz daha büyük oluyor haliyle. XTS baya daha büyük.

      Sil
    2. bu yorumu görmesem aynısını ben yapacaktım :) hakkaten küçüğü buysa...

      Sil