12 Temmuz 2012 Perşembe

Fiat Panda Van


Fiat cephesinden Türkiye için iyi bir haber daha geldi. Üreticinin küçük araçlarından Panda da ticari versiyonuna kavuşuyor. ÖTV'si %34'ten %15'e inecek olan aracın motor seçenekleri ve donanım olarak da bir eksiği yok.

Dışarıdan bakıldığında binek kardeşleriyle arasındaki tek fark düşük donanıma sahip modellerde kullanılan siyah tamponlar olan Panda Van ile birlikte Fiat yeni bir "Van" logosu da tasarlamış. Resimlerden de görüldüğü gibi arka yan camlı bir şekilde üretilen otomobili diğer Panda modellerinden ayırmak zor.


İç mekanında da bir değişiklik olmayan Panda Van arka koltuklarıyla da alınabiliyor. Gösterge paneli ve ön konsolu diğer Panda modelleriyle aynı olan aracın bagaj bölümünde tamamen düz bir zemin sunulurken bu zeminin altında ek gözler bulunuyor.

Çift renkli döşeme ile de alınabilen koltuklar oldukça şık görünürken arka koltuksuz versiyonda 1.000 litrelik yükleme hacmi sunuluyor. Aracın ilginç donanımlarından birisi de bagaj ışıklandırmasının yerinden alınıp bir fener olarak kullanılabilmesi.


İlk etapta 1.2 litre hacimli benzinli ve 1.25 litre hacimli turbo Diesel ünitelerle sunulacak olan Panda Van'ın bu motorları sırasıyla 69 beygir güç, 102 Nm tork ve 75 beygir güç, 190 Nm tork üretebiliyor. Ortalama yakıt tüketim değerleri de 5.2 ve 3.9 litre/100 km olarak açıklanan üniteler önden çekişli olarak sunulacak.

İlerleyen aylarda dört tekerlekten çekişli modelleri de sunulacak olan aracın kaputunun altına 0.9 litre hacimli, turbo beslemeye sahip, 85 beygir güç üretebilen benzinli motorla birlikte bu ve 1.2 litre hacimli motorun LPG çalışan versiyonları eklenecek.

3.65 metre boy, 1.55 metre yükseklik ve 1.64 metre genişliğe sahip olan aracın vergisiz fiyatı İtalya'da 8.850 Euro'dan başlayacak.

2 yorum: