25 Nisan 2012 Çarşamba

Mercedes-Benz C63 AMG Coupé Black Series DTM Safety Car


Mercedes C Serisi Coupé ailesinin en güçlü modeli C63 AMG Black Series güvenlik aracı görevine soyundu. Formula 1'de aynı görevi sürdüren kardeşi SLS AMG'yi örnek alan otomobil neredeyse güvenliğini sağladığı araçlar kadar hızlı.

AMG'nin sunduğu pist ve aerodinamik paketlere sahip olan bu özel aracın görünümündeki farklılıklar tepe lambası ve arkada bulunan büyük spoiler ile sınırlı.


İç mekana geçildiğinde koltuklarda kullanılan emniyet kemerlerinin 5 noktadan bağlantılı hale getirildiği görülürken orta konsol havalandırma ızgaraları ve ses sistemi kumandalarının iptal edilerek buraya ışıklandırma ve kamera kumandalarının yerleştirildiği görülüyor.

Tavanın iç kısmına iki adet ayna yerleştiren Mercedes bu şekilde arka görüş alanını daha da genişletirken vites kolu arkasında bulunan kol dayanağının yerini karbon fiber kaplama ve iki bardaklık almış. Aracın sürücüsü olan Jürgen Kastenholz, orta konsolun üzerinde bulunan ekrandan canlı yayına bağlanabilirken isterse arkada bulunan kameradan pist görüntüsüne de ulaşabiliyor.

517 beygir güç, 620 Nm tork üretebilen 6.2 litre hacimli v8 motorunda bir değişiklik olmayan otomobilde kullanılan 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzıman 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresini 4.2 saniyeye indiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder