28 Kasım 2011 Pazartesi

Mitsubishi Concept PX-MiEV II


Japon üretici Mitsubishi, Tokyo’da hibrit bir SUV sergileyeceğini açıkladı. İlk bakışta fütüristik çizgilere sahip bir araç gibi görünse de PX-MiEV II, yakından bakıldığında çok az değişiklikle seri üretime alınabilecek bir otomobil.

Genel hatları yuvarlak olsa da detaylarda köşeli bir tasarım anlayışı izleyen Mitsubishi, Honda’nın Civic modelinde kullandığı şeffaf ön ızgara tasarımını benimsemiş. Stopları da birbirine bağlanmış olan aracın yan aynaları, günümüz konseptlerinin çoğunda görmeye alıştığımız şekilde kamera değil konvansiyonel şekilde tasarlanmış. 18 inç çaplı jantlarla donatılmış olan konseptin boyu 4.660, eni 1.830, yüksekliğiyse 1.680 mm.

95 beygir güç üretebilen 2 litre hacimli benzinli motorunun yanında biri önde, diğeri de arkada toplam iki elektrik motoruna sahip olan aracın her elektrik motoru 82 beygir güç üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan kosept SUV sadece elektrik kullanarak 50 km menzile sahip olurken karma kullanımde gidilebilen yol 800 km’yi buluyor.

Ortalama yakıt tüketimi 1.7 litre/100 km olarak açıklanan araç istenildiğinde standart bir prizden de şarj edilebildiğinden açıklanan menzil daha da artırılabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder