14 Kasım 2011 Pazartesi

Mercedes-Benz ML63 AMG


Mercedes’in geçtiğimiz aylarda yenilediği SUV modeli ML en güçlü versiyonuna kavuştu. Bir önceki nesil AMG modelinden daha güçlü olan aracın yakıt tüketimi ciddi şekilde düşürülmüş.

Alt kısmına ince bir splitter eklenen geniş hava yarıklarına sahip ön tampon, LED sis farları, 20 inç çaplı jantlar, geniş yan etekler, sportif tasarımlı arka tampon, dörtlü egzoz çıkışı ve spoiler gibi standart ekipmanlarla ailenin diğer üyelerinden ayrılan aracın iç mekanında da yenilikler mevcut.

Piyano siyahı kaplamalar, sportif görünümlü direksiyon simidi, yüksek yan destekli ön koltuklar, metal pedal seti, paslanmaz çelikten üretilmiş ve ışıklandırmaya sahip kapı eşik kaplamaları ve AMG göstergeler standart olarak sunulurken elektrik ayarlı koltuklar, 7 inç büyüklüğünde ekrana sahip eğlence sistemi, Harman Kardon ses sistemi, USB girişi ve açılır tavan da donanımda yer alıyor.

Ağırlığı 2 tonun üzerinde olan büyük SUV sportif bir yol tutuş için sertleştirilip alçaltılan süspansiyon sistemine güvenirken fren sisteminde görev yapan büyük diskler ön aksta 391, arkadaysa 345 mm çaplı.

Çift turbo beslemeye sahip olan 5.5 litre hacimli v8 motoru 518 beygir güç, 700 Nm tork üretebilen araçta 7 ileri vitesli otomatik şanzıman görev yapıyor. Maksimum sürati 250 km/s’te sınırlandırılan aracın 0’dan 96 km/s sürate ulaşması 4.7 saniye sürüyor. Ortalama yakıt tüketim değeri %33’lük gerilemeyle 14.7 litre/100 km’ye gerileyen ML63 AMG istenirse performans paketiyle de alınabiliyor.

Bu pakette karbon fiber motor üst muhafazası, kırmızı renkli fren kaliperleri, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidinin yanında 21 inç çaplı jantlar ve motorun gücünü 550 beygire, torkunuysa 760 Nm’ye ulaştıran bir modifikasyon paketi de bulunuyor. Bu haliyle maksimum sürati 280 km/s’te sınırlandırılan aracın 0-96 km/s hızlanma süresi de 4.6 saniyeye iniyor.

2 yorum: