12 Şubat 2010 Cuma

Porsche 911 GT3 R Hybrid


Konu 911 modelinden açıldığında Porsche'nin tutucu yanını görmemek mümkün değil. 50 yıldır dış tasarımının ana hatları aynı kalan otomobil hala arkaya yerleştirilmiş Boxer motor konseptini kullanıyor. Fakat bu tutucu yaklaşım değişmek üzere zira Porsche, 2010 yılında düzenlenecek olan Nürburgring 24 saat yarışlarına hibrit motorlu bir 911 GT3 R ile katılacağını duyurdu.

Bu şok edici haberin ardından otomobili incelemeye başladığımızda aracın tahmin edildiğinden çok daha yenilikçi olduğunu görüyoruz. Konvansiyonel hibrit modellerde görmeye alıştığımız piller yerine bu araçta, ön yolcu koltuğu yerine yerleştirilen ve Williams Hybrid Power tarafından geliştirilen bir tekerlek bulunmakta. Fren yapıldığında ortaya çıkan eylemsizlikle 40.000 d/d'ya kadar dönebilen bu tekerlek istendiğinde elektrik motorları için gereken elektriği sağlıyor.

480 beygir güç üretebilen benzinli motora ek olarak 163 beygir güç üretebilen elektrik motorlarıyla donatılmış olan otomobil bu motorları, geçme ve daha çabuk hızlanma amacıyla 8 saniyeye kadar bir süre kullanabiliyor.

KERS'in Formula 1 pistleri dışında ilk uygulaması olan bu araç 2010 Cenevre otomobil fuarında tanıtılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder