13 Şubat 2013 Çarşamba

Mercedes-Benz A45 AMG


Mercedes'in yeni fotoğraflarını dün paylaştığı A45 AMG'nin resmi teknik verileri de açıklandı. A Serisi'nin en yüksek performanslı modeli olan aracın sahip olduğu veriler etkileyici.

Aracın ön tampon altı, yan etek süslemeleri ve yan aynalarının muhafazaları için karbon fiber paketi sunan Mercedes aracın standart donanımında 18 inç çaplı jantlar sunsa da 19 inç çaplı jantlar gri veya siyah renklerde opsiyonel olarak alınabiliyor.


Daha sportif ayarlı bir süspansiyon sistemine sahip olan otomobilin fren sisteminde kırmızı veya siyah renkli kaliperler ve önde 350, arkadaysa 330 mm çaplı diskler görev yapıyor. Araçta kullanılan ESP'nin de üç değişik ayarı bulunuyor.


A45 AMG'nin performans verileri de etkileyici. Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 360 beygir güç, 450 Nm tork üretebilen araçta dört tekerlekten çekiş sistemi, 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman ve hızlı kalkış sistemi standart olarak bulunuyor.

0'dan 100 km/s sürate 4.6 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılırken ortalama yakıt tüketim değeri 6.9 litre/100 km olarak açıklanıyor.

10 yorum:

  1. Herşey mükemmel fakat bu hız sınırlandırması niye anlamıyorum... En azından daha yüksek süratte kesebilirler. 260km/s a45 amgnin sınıfına oranla gayet ciddi ama motor ister be daha fazlasını.

    YanıtlaSil
  2. Audi YENİ S3 SportBack'in gerçek bir rakibi var artık. Ustelik hem motor verileri şanzıman oranları hemde aerodinamik olarak ondan çook üstün kork bundan AUDİ!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında A45, S3'ün doğrudan rakibi değil. O görevi RS3'e verecek gibi görünüyor Audi.

      Sil
  3. ‘Driver Package’ı A45 AMG’ye eklediğinizde son sürat 280 km/h, eklemezseniz 250 km/h bu araç yer uçağı olmuş mükemmel ötesi fakat yakıt ortalama 100km/6.9 lt keşke biraz daha az olsaymış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ihtimalle günlük kullanımda 9'un altına düşürebilene ödül verilecek :)

      Sil
  4. 120-130 bin tl fiyat biciyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa'da olabilme ihtimali var ama Türkiye'de malesef iki katı olacak minimum.

      Sil
    2. scirocco r'nin bile 51 bin euro olduğu yerde bu aracın 130 bin tl olması imkansız

      Sil
  5. adamlar azmetti m1 ve rs3 e rakip çıkardı. hem de daha heyecanlı bir tasarımla. bravo merc.

    YanıtlaSil
  6. Alana hayırlı olsun TR fiyatı 165.000TL,diğer kompakt sporcuların(golf gti,golf r,audi s3,audi rs3,leon cupra,honda type r...)yeni nesilleri çıktığında rekabet başlar...

    YanıtlaSil