11 Ekim 2010 Pazartesi

SSC Tuatara


Shelby SuperCars'ın, en hızlı seri üretim otomobil rekorunu Bugatti Veyron 16.4 Super Sport'tan alması beklenen aracı yeni Ultimate Aero'nun yüzü sonunda gün ışığına çıktı.

Tasarım detaylarıyla birlikte sınırlı da olsa teknik verisi de açıklanan aracın görünümü ilk Aero'dan çok daha etkileyici. Pininfarina'nın 2005 yılında, 75. yaşını kutlamak için tasarladığı konsepti Birdcage 75th'i andıran otomobilin yuvarlak ve köşeli hatları uyumlu bir beraberlik sunuyor.

Dışarıdan bakıldığında bir savaş uçağının yaşam alanını andıran kabini, arka kısıma doğru yerleştirilen deflektörleri, LED teknolojisi kullanan stopları, merkeze yerleştirilen çift egzoz çıkışı ve büyük difüzörleriyle etkileyici bir duruşa sahip olan aracın bazı havalandırma yarıklarının dairesel tasarımları da konsept araçlarına göndermeler yapıyor.

Motor özellikleri de yavaş yavaş açıklanan otomobilde görey yapan v8 ünite çift turbo beslemeye ve 1.350 beygir güce sahip. 9.000 d/d çevirebilen motor, ağırlığı 1.200 kg civarında tutulan otomobili 443 km ürate ulaştırabiliyor.

Bugatti Veyron modellerinin aksine arkadan itişli olan aracın başlangıç fiyatıysa 970.000 Dolar olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder