3 Nisan 2010 Cumartesi

Hyundai EQUUS




Hyundai'nin amiral gemisi EQUUS sonunda A.B.D. pazarında. 2010 New York otomobil fuarında tanıtılan otomobil Genesis'in başarısını tekrarlamayı hedefliyor.

Satışa sunulduğu ilk sene segmentinde bulunan iki alman ve bir amerikalı rakibinin ardından dördüncü sıraya oturan Genesis'in arkadan itişli platformunu kullanan EQUUS'un 5.16 metrelik boyu, Mercedes S serisinin kısa ve uzun aks mesafeli versiyonlarının arasında bulunuyor. %52/%48 ağırlık dağılımına sahip olan otomobil pnömatik süspansiyon sistemi sayesinde yol tutuş ve sürüş konforu konusunda da iddialı.


Sade dış görünüşü alman ve japon rakiplerinden esintiler taşıyan otomobilin 19 inç çaplı jantları heybetli bir görünüm sunarken Güney Kore'de satılan kardeşini bu araçtan ayıran birkaç değişiklik bulunmakta. Amerika kıtasına gelirken ön tampon ve ön panjurun tasarımları makyajlanırken kaput üzerinde bulunan küçük heykelcik yerini bir logoya bırakmış.

İç mekana geçildiğinde kaliteli deri ve Alcantara döşemelerle ahşap kaplama, yolcuları karşılıyor. Dört kişilik oturma alanı sunan aracın bütün koltukları elektrik ayarlı, ısıtmalı ve soğutmalı. Sağ arkada bulunan yolcu koltuğundaysa elektrikli ayak dayama ve masaj fonksiyonları bulunmakta. Bunlar haricinde otomobilin donanımında navigasyon sistemi, dört bölgeli elektronik klima ve toplam 608 Watt kapasiteli, 17 hoparlörlü ses sistemi bulunmakta.

Güvenlik donanımı da epeyi etkileyici olan otomobilde mesafe ayarlı hız sabitleme sistemi, şeritten sapma uyarısı, 9 hava yastığı, aktif koltuk kafalıkları, denge kontrol sistemi ve fren gücü dağıtım sistemi bulunuyor. Fren sisteminde, ön aksta 345 mm çaplı diskler, 6 pistonlu kaliperlerle görev yaparken arka aksta 315 mm çaplı diskler tek pistonlu kaliperlerle eşleştirilmiş.

Otomobilin motor ve şanzıman seçeneğiyse sadece bir tane. Genesis modelinde de görev yapan 4.6 litre hacimli v8 motor 385 beygir güç, 453 Nm tork üretirken dev otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresini 6.4 saniyeye kadar çekiyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan otomobilin boş ağırlığıysa 1.990 kg.

Teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiği belli olan Hyundai, bu araçla birlikte basılı kullanım kılavuzunu da tarihe gömüyor. EQUUS sahiplerinin kullanım kılavuzları araçlarıyla birlikte gelecek olan iPad'e yüklenmiş olacak.

50 ile 60.000 Dolar arasında bir başlangıç fiyatı olacağı duyurulan otomobilin 30 cm uzatılmış versiyonu EQUUS Limousine'in ithalatıysa yakın zaman için düşünülmüyor.

1 yorum:

  1. Lexus Mercedes kopyasi, bu da Lexus kopyasi. Bravo Toyota, bravo Hyundai, ozgunluk nerede?

    YanıtlaSil