1 Şubat 2010 Pazartesi

Infiniti FX Limited Edition


Nissan'ın lüks araç markası Infiniti, FX37S ve FX50S modellerini temel alan iki adet sınırlı üretim model tanıttı.

Toplam 100 adet örneği üretilecek olan araçlar standart olarak çizilmeye dayanıklı siyah renkte üretilecekler. Opsiyonel renk olarak sadece beyazı sunan araç dışarıdan bakıldığında koyu renkli ve 21 inç çaplı özel tasarım jantlardan, dalga şekli verilmiş ön ızgaradan, ön çamurlukların arkasında bulunan hava ızgaralarından, standart donanımda sunulan port bagaj çıtalarından ve koyulaştırılmış farlardan tanınabilecek.

İç mekana geçildiğinde diğer araçlarda opsiyonel donanımda sunulan Connectiviti+ teknoloji paketi dikkat çekiyor. Entegre navigasyon, iletişim ve eğlence sistemi olarak tanımlayabileceğimiz donanım 11 hoparlöre sahip Bose ses sistemi, Bluetooth, iPod bağlantısı ve 10 GB kapasiteli bir sabit diski içerisine alıyor. Elektrik ayarlı, ısıtmalı ve soğutmalı ön koltukları da standart donanımında sunan araçta anahtarsız giriş ve motor çalıştırma sistemi de bulunuyor.

İç mekana girerken marşpiyelerin üzerinde bulunan ışıklandırmalı Infiniti yazıları, sizi bekleyen lüks mekanı haber verir gibiler. İçeriye adımınızı attığınızda sizi karşılayan siyah renkli deri ve Alcantara döşemeler ile karbon fiber kaplamalarsa sportifliği vurgulayan detaylar.

Motor olarak standart versiyonlardan farkları olmayan araçlardan FX37S'te kullanılan 3.7 litre hacimli v6 motor 320 beygir güç üretebilirken FX50S'te bulunan 5 litre hacimli v8 390 beygir gücünde. 7 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılmış olan araçlarda direksiyonun arkasındaki magnezyum pedallar kullanılarak manüel değişim de sağlanabiliyor.

Sadece Avrupa pazarında satılacak olan bu 100 aracın donanımları arasında sunroof ve aracın dört yanını da gözetleyebilen kamera sistemi bulunuyor.

6 yorum:

  1. fx35-37-45-50 arasında boyut farkı varmı? temel farkları neler. bu sene infiniti istanbul'da sadece 37 yi satıyor. diğerleri sipariş üzerine getiriliyor.

    YanıtlaSil
  2. FX30 Turbo Diesel'in getirilmemesi ilginç olmuş. Hem en küçük motor olmasıyla hem de turbo Diesel oluşuyla Türkiye'de en yüksek satış rakamına ulaşan ünite olması kesin.

    FX35 ve FX45, bu serisinin ilk neslinde sunuluyordu. FX35 modeli A.B.D.'de halen sunulsa da Avrupa'da yerini FX37'ye bıraktı. FX45 ise her iki pazarda da 5 litre hacimli motorla donatıldığından ismi FX50 oldu.

    İlk ve ikinci nesil modeller arasında ufak boyut farkları var. İkinci neslin boyu 51 mm daha uzunken genişlik 3, yükseklik 5 mm daha fazla. Ayrıca aks mesafesinde de 35 mm artış kaydedilmiş.

    YanıtlaSil
  3. gelecek hafta fx 37 nin dizeli geliyormuş ve full seçeneği 121 bin euro. tavsiye edermisin?

    YanıtlaSil
  4. FX 30 d'yi getirmemeleri garip olurdu zaten.

    En özgün tasarıma sahip crossover modellerinden birisi olsa da görünüşü hoşuma gitmediği için yeni FX serisini pek sevemedim.

    121.000 Euro fiyata, BMW'nin X5 xDrive3.5d, X6 xDrive3.0d ve Mercedes'in ML300 CDI modelleri alınabilir. Hatta biraz pazarlıkla ML350 CDI ve X6 xDrive3.5d bile alınabilir ki ben bu tip bir araç alacak olsam tercihimi Alman markalarından yana kullanırdım.

    Fakat şöyle bir gerçek de var ki zevkler ve renkler tartışılmaz.

    YanıtlaSil
  5. fx 50 almak istiyorum çünkü performans olarak arkadaşın saydığı arabalardan çok daha üstün ayrıca görüntüsü çok güzel bu arabayı süren varsa sürüş izlenimini yazsın lütfen

    YanıtlaSil
  6. FX 45 kullanmıştım seneler önce Amerika'da. Motor karakteristiği çok başarılıydı. Egzoz sesi de malum, G Serisi coupé ayarında. Şahsen ben ilk neslinin görünümünü daha çok beğeniyordum ama ikinci nesilde daha Avrupai bir sürüş yakaladıklarına eminim.

    YanıtlaSil