23 Ekim 2009 Cuma

Honda Civic Mugen Type-R


Honda, Mugen'in İngiltere'de bulunan fabrikasında sadece 20 adet örneği üretilecek olan Civic Type-R modelini tanıttı.

Japon versiyonlarından üçgen havalandırma delikleri olmayan kaput ve yine havalandırma yarıkları olmayan ön çamurluklarla ayrılan otomobilin geri kalanı, gezegenin diğer ucunda üretilen kardeşiyle aynı.

Yenilenen tamponlar, karbon fiber ön tampon altı splitter, yine karbon fiber arka difüzör, ağırlığı 7.85 kg'a düşürülmüş siyah renkli jantlar, yuvarlak yapılı iki dev egzoz çıkışı, büyük bir arka spoiler ve Mugen logolu karbon fiber ön ızgara otomobilin dış kısmında bulunan görsel değişiklikler.

Motor kaputunun altına baktığımızda yeni kam milleri ve yeniden programlanan elektronik kontrol ünitesi ile 240 beygir güç, 215 Nm tork üretebilen 2 litre hacimli motoru görüyoruz. 0'dan 100 km/s hızlanmasını 6 saniyede tamamlayan otomobilin maksimum sürati 241 km/s olarak açıklandı.

Daha güçlü motorla beraber frenler ve süspansiyonu da geliştiren Mugen ayrıca otomobille bir pist paketi sunmakta. Recaro marka yarış koltukları ve yolda kullanmaya uygun olmayan yumuşak hamurlu lastikleri içeren pakette arka koltuklar da araçtan çıkarılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder