3 Eylül 2012 Pazartesi

Citroën DS3 Cabrio


Fransız üretici Citroën, başarılı hatchback modeli DS3 ile 2012 Paris otomobil fuarında bir sürpriz yapacak. Firmanın rakibi olarak gördüğü Fiat 500c ve Mini modellerinden sonra DS3 de üzeri açılabilen bir versiyona kavuşuyor.

3.95 metre boya, 1.71 metre ene ve 1.46 metre yüksekliğe sahip olan otomobilin ana hatları metal tavanlı kardeşininkinden farksız. Bez tavana sahip olan aracın ağırlığı, aynı motor ve donanıma sahip, üzeri açılmayan modellerinkinden 25 kg daha fazlayken 245 litre hacimli bagajı arka koltuklar katlanarak genişletilebiliyor.


Bu sınıfta 5 kişilik oturma kapasitesi sunan tek araç olarak tanıtılan otomobilin 3 boyutlu görünüm sunan yeni stop tasarımı Survolt ve Revolte konseptlerinden esinlenmiş. Tavanın şeklinden dolayı bagaj kapağı açılma şekli de değiştirilen otomobilin tavanı üç değişik renkte sunuluyor.

İç mekan tasarımı da tanıdık olan otomobilin ön konsol ve kapılarında kullanılan kaplama da 6 ayrı renkte sipariş edilebiliyor. Tavanı Fiat 500c'dekine benzer bir şekilde açılıp kapanan DS3 Cabrio'da bu iş 16 saniye sürerken 120 km/s sürate kadar yapılabiliyor.

3 yorum:

  1. Bence 500c den daha alinasi olmus

    YanıtlaSil
  2. Özellikle motor seçenekleri günlük kullanım için çok daha mantıklı olacak.

    YanıtlaSil
  3. stoplar harika olmus. mini yerine bunu tercih ederim sahsen

    YanıtlaSil