10 Ocak 2011 Pazartesi

Volkswagen Passat


Volkswagen, öncelikli olarak Kuzey Amerika pazarı için geliştirildiği söylenen sedan modeline tanıdık bir isim verdi: Passat. Markanın bütün modelleri birbirine benzemeye başladığından Avrupa pazarında satılan yeni nesil Passat'tan bir farkı yokmuş gibi görünen araç aslında yeni bir model.

4.87 metre uzunluğa ve 2.80 metre aks mesafesine sahip olan aracın tasarım detaylarına bakıldığında Jetta ve Avrupa Passat'ının etkileri kolayca fark ediliyor. İç mekanına geçildiğinde gösterge tablosunun yeni nesil Touareg modellerini hatırlattığı görülen aracın orta konsolu da grubun diğer modellerinden tanıdık.

Motor seçenekleri ilk etapta çok zengin olmayacak olan aracın daha önceki nesilde sunulan 2 litre hacimli, turbo beslemeli motoru yerini atmosferik emişli 2.5 litre hacimli üniteye bırakmış. 170 beygir güç, 240 Nm tork üretebilen bu motor standart olarak 5 ileri vitesli manuel şanzımana sahip olsa da 6 ileri vitesli otomatik ünite opsiyonel olarak alınabiliyor. VR6 modelinde standart olarak sunulacak olan 3.6 litre hacimli v6 motoru önceki nesilden de tanıyoruz. 280 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen ünite standart olarak 6 ileri vitesli DSG ile sunulacak.

Amerika için ilginç bir seçenek olacak seçenekse 2 litre hacimli turbo Diesel motor olacak. 140 beygir güç, 320 Nm tork üretebilen bu motoru, ülkemizde satılan Volkswagen ve Audi modellerinin birçoğundan tanıyoruz. Standart olarak manuel şanzımana sahip olacak bu aracın opsiyonel donanımında 6 ileri vitesli DSG bulunacak.

2 yorum:

  1. Türkiye'ye gelecek mi acaba ?

    YanıtlaSil
  2. Bu araç şimdilik sadece A.B.D. (Ve belki de Çin) pazarına özel. Biz Avrupa Passat'ı kullanıyoruz ki o da kısa süre önce satışa sunuldu.

    http://onurkoray.blogspot.com/2010/10/volkswagen-passat.html

    YanıtlaSil