10 Ocak 2011 Pazartesi

Ford Vertrek


Ford, 2010 Detroit otomobil fuarı sırasında etkileyici bir SUV konsepti tanıttı. Avrupa'da Kuga, A.B.D.'de ise Escape modelinin yerini alması beklenen araç tasarım özelliklerini güncel Ford modellerinden almış.

Köşeli çizgilere sahip hatları sportif görünürken yüksek yapısı güçlü bir görünüm sunan aracın büyük bir splitter barındıran ön tamponunun alt kısmında LED teknolojili sis farları bulunurken karbon fiberden üretilen yan etekler aynı zamanda basamak olarak kullanılabiliyor. Camları çerçevesiz olarak tasarlanmış olan aracın tavanı, ince bir panoramik cama ev sahipliği yapıyor. Far ve stop grubunda da LED kullanılan Vertrek'in arka tamponunun alt kısmında dörtgen şekilli çift egzoz çıkışı, karbon fiber difüzör ve yine LED teknolojisi kullanan kırmızı renkli aydınlatma dikkat çekiyor.

İç mekanı da oldukça fütüristik çizgilere sahip olan aracın orta konsolu Fiesta ve yeni nesil Focus modellerini hatırlatırken gösterge panelinde Mondeo'dan izler görmek mümkün. Yan aynalar yerine geçen kameralar ön konsolun uzantılarıymış gibi dururken yanda bulunan havalandırma ızgaraları kapılara bitişik bir şekilde yerleştirilmiş. Çok parçalı koltuklara sahip olan aracın vites kolu yerinde dairesel bir kumanda bulunuyor.

Focus temelleri üzerine geliştirilen araçta Ford'un turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli benzinli motoru kullanılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder