24 Aralık 2010 Cuma

Toyota Vitz


Toyota Yaris'in Japonya'da satılan ikizi yenilendi. Daha köşeli tasarımına rağmen daha aerodinamik bir gövdeye sahip olan otomobilin yakıt tüketimi de aşağıya çekilmiş.

Hem önde hem de arkada eskisinden çok daha sert çizgilere sahip olduğu dikkat çeken aracın hava sürtünme katsayısı 0.285 olarak açıklanırken bu değer özellikle yüksek süratlerde yakıt tüketiminde önemli düşüş sağlıyor. Toplam uzunluğu 3.885 mm olan otomobilin aks mesafesi 50 mm uzatılırken arka koltuk diz mesafesinde 35 mm'lik artış yaşanmış.

Sürücü koltuğunun yükseklik ve derinlik ayar aralığı da artırılan otomobilin bagajı da artık çok daha (145 mm)  derin. Bagaj taban seviyesi ayarlanabilen otomobilin arka koltukları yatırılabiliyor.

İç mekan fotoğrafları henüz paylaşılmayan aracın bu kısmında daha kaliteli malzemeler, yeni döşeme seçenekleri, daha başarılı koltuklar ve dokunmatik ekranlı navigasyon sistemi gibi donanımlar sunuluyor.

Japonya pazarında üç adet benzinli motor seçeneğine sahip olan Vitz'in 1 litre hacimli motoru 68, 1.3 litre hacimli motoru 93, 1.5 litre hacimli ünitesiyse 107 beygir güç üretebiliyor. Standart olarak sunulan Start&Stop sistemi sayesinde 1.3 litre hacimli motorun ortalama yakıt tüketim değeri 3.77 litre/100 km'ye inerken diğer motor seçeneklerinde de yakıt tüketim düşüşleri yaşanmış.

Japonya'da manuel veya sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) alınabilen aracın iki ve dört tekerlekten çekişli versiyonları bulunuyor.

NOT: Ali Canlıdinç arkadaşımızın uyarısıyla iç mekan fotoğrafı da bulunmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder