4 Ekim 2010 Pazartesi

Renault Twizy


Renault'nun 2009 Frankfurt otomobil fuarında tanıttığı Twizy Z.E.'nin seri üretime daha yakın bir versiyonu 2010 Paris otomobil fuarında ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Ön cam sileceği, daha işlevsel far ve yan aynalar, açık tekerlekler ve siyah plastik yüzeylerle donatılan aracın genel hatlarıysa bir yıl önce tanıtılan konseptle aynı. İç mekanı da sadeleştirilen otomobilde diğer Renault modellerinde de kullanılan direksiyon simidi, küçük dijital gösterge ekranının önünde duruyor.

Boyu 2.320, eni 1.191, yüksekliği 1.461 ve aks mesafesi 1.684 mm olan otomobilin ağırlığı, 100 kg ağırlığındaki pillerle birlikte 450 kg.

Motor konusunda bir yenilik sunmayan otomobilde görev yapan elektrikli ünite 20 beygir güç, 57 Nm tork üretebiliyor. 100 km maksimum menzile sahip olan aracın maksimum süratiyse 75 km/s.

5 yorum:

  1. Şehir içinde çok büyük avantajlar sağlayacak gibi görünüyor. Hele ki park sorunu olan, trafiği sıkışık, nüfusu fazla Türkiye şehirlerinde... Tabii Türkiye'de elektrikli araç altyapısının kurulması kaç yıl sürer kim bilir.

    YanıtlaSil
  2. İstanbul gibi şehirlere ilaç gibi gelcek olsa da daha vergi sistemi bu tür otomobillerden bihaberken zor görünüyor Türkiye'de başarı.

    YanıtlaSil
  3. forever alone tiplere gore 10 numara araba :)

    YanıtlaSil
  4. Ahahah.. Bir de o yönü var tabi :)

    YanıtlaSil
  5. yalnız iki kişilik.)

    YanıtlaSil