22 Ekim 2010 Cuma

Fiat Uno Roadster


Fiat'ın Brezilya kolu, geçtiğimiz aylarda tanıttığı yeni nesil Uno'nun üzeri açılabilen konsept versiyonunun ilk fotoğraflarını basına dağıttı. Seri üretilip üretilmeyeceği kesinleşmeyen araç iki kişilik oturma kapasitesi sunuyor.

Ana hatları 5 kapılı kardeşiyle benzer olan otomobilin tamponlarına aerodinamik paket uygulanırken stop lambaları aşağıya alınmış. Arka kapılarıyla birlikte bu kısımda bulunan koltuklarını da kaybeden aracın ön yolcularını korumak için koltukların arkasına takla barları eklenmiş. 17 inç çaplı jantlarla donatılan küçük roadster sertleştirilmiş bir süspansiyon sistemine ve dikdörtgen şekilli çift egzoz çıkışına sahip.

İç mekanı da genel hatlarıyla standart versiyonunkine benzerken bu araçta kullanılan renkler daha canlı. Orta konsolun alt kısmına iki adet ek gösterge yerleştiren Fiat bu kısımda da daha sportif bir görünüm elde etmeyi başarmış.

Aracın sportifliği sadece görünümünden kaynaklanmıyor. 1.4 litre hacimli motoru turbo beslemeyle donatılan bu küçük sporcu 152 beygir güç üretebiliyor.

3 yorum:

  1. Fiat fabrikasında kıyıda köşede kullanılmayan ne kadar parça varsa bir araya getirilmiş ve nihayetinde bu araç ortaya çıkmış diye düşünüyorum. Bu kadar kişiliksiz araçlardan hazzetmek kolay değil.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten de bir "kolaj" havası yakalanmış araçta :)

    YanıtlaSil
  3. araba sürmeyi ögrendigim araç oldugu için unoya sevgim sonsuz bizim 98 model eski uno'muz bunun yanında ferrari gibi geliyor görüntüsü, tam bi ucube olmuş.

    YanıtlaSil