9 Ocak 2018 Salı

Kia Niro EV


Kia'nın SUV modelleri arasında farklı bir yere sahip olan Niro, hibrit motor seçeneğinin ardından sadece elektrik motoruna sahip olarak da piyasaya çıkacak gibi görünüyor. Bunun ilk adımı Las Vegas'ta tanıtılan konseptle atıldı.


Bambaşka bir görünümle karşımıza çıkan konseptin önünde ince yapılı ve geriye doğru uzayan farlar, kapatılmış ön panjur, bombeli kaput ve agresif tampon görülebilirken inceltilmiş yan aynalar ve aerodinamik yapıya sahip jantlar sportif bir görünüm sunmuş.

Arka kısımda spoiler ve üç boyutlu LED stoplar haricinde yatık bagaj kapağı camı ve yine sportif görünümlü tampon kullanımı dinamik bir görünüm sağlamış.


İç mekanda, Hyundai Nexo'da olduğu gibi iki kollu bir direksiyon kullanan araçta dijital gösterge paneli ve büyük bir dokunmatik ekrandan oluşan orta konsol dikkat çekiyor. Vites konsolu da dokunmatik kumandalara sahipken kapı içlerinde organik bir ambiyans ışıklandırması kullanılmış.

Kaputu altında 201 beygir güç üretebilen bir elektrik motoru görev yapan konseptin 64 kWh kapasiteli bataryaları 380 km üzerinde menzil sağlayabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder