10 Aralık 2017 Pazar

McLaren Senna


McLaren, bu markayla Formula 1'de üç şampiyonluk birden kazanan efsane pilot Ayrton Senna'nın ismini yeni hiper otomobilinde kullanıyor. 720S temelli araç pist ağırlıklı kullanım için yaratılmış.

Çok da sürpriz olmayan bir şekilde temellerini kullandığı aracı andıran otomobilin havalandırma giriş ve çıkışlarıyla aerodinamik kiti çok daha agresif bir görünüme sahip. Düz LED stoplar kullanılan arka bölümde dev spoiler, yukarıya doğru bakan üçlü egzoz çıkışları ve yine büyük bir difüzör yer alıyor.


İç mekanında çok az konfor sunduğu belli olan karbon fiber koltuklar içerisine gömülen yolcular, kapıların alt kısmına eklenen cam bölümler sayesinde biraz ferahlayabiliyor. Küçülen orta konsolda dokunmatik ekran korunurken bazı kumandalar tavana taşınmış. İki farklı pozisyon alabilen gösterge paneli de 720S'ten aynen alınmış.

Ağırlığı 1.198 kg olarak açıklanan otomobilin çift turbo beslemeye sahip, 4 litre hacimli V8 motoru 800 beygir güç, 800 Nm tork üretebiliyor. 7 vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla donatılan aracın 500 örneği bulunacak ki bu araçların tamamı şididen satılmış durumda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder