6 Ocak 2011 Perşembe

Buick Verano



Avrupa pazarı Opel Astra’nın sedan modellerini beklerken Çin, Buick Excelle GT isimli otomobille bu araca kavuşmuştu. Daha sonra Kuzey Amerika pazarında Buick Verano ismiyle satılacağı açıklanan aracın tanıtımı sonunda yapıldı.

Görünüm olarak Çin’de satılan kardeşiyle aynı olan aracın yan yüzeyleri, Astra’dan alındıklarını belli ederken ön ve arka görünümde farklılaşmalar başlıyor. Astra’da kullanılandan daha dik inen bir ön panjura sahip olan otomobilin bagaj bölümü oldukça yüksek tasarlanmış.

2.685 mm’lik aks mesafesi Astra’nınkiyle aynı olan Verano’nun boyu yaklaşık 25 cm uzayarak 4.671 mm’ye ulaşmış. Genişliği 1.815 mm olan aracın yüksekliğiyse 1.484 mm olarak açıklandı. Ağırlığı 1.497 kg’ı bulan otomobilin bagaj hacmi 430 litre olsa da yedek lastik ve Bose marka müzik sistemiyle birlikte bu hacim 396 litreye geriliyor.

İç mekanı doğrudan Astra’dan alınan otomobilin mavi renkli ambiyans ışıklandırması ve ahşap kaplamaları dikkat çekici detaylar arasında yer alıyor. Verano’nun iç mekanında Astra’dan oldukça farklı olan şeyse koltuklar. Kuzey Amerika sakinlerinin kullanım alışkanlığı ve boyutlarına göre yenilenen koltukların yan destekleri daha zayıf olsa da genişlikleri daha fazla.

İlk etapta 2.4 litre hacimli motoruyla satılacak olan araca daha sonra turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli benzinli motor da eklenecek. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla birlikte sunulan motor 177 beygir güç, 230 Nm tork üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder