22 Temmuz 2010 Perşembe

Volkswagen Caddy


Volkswagen, Caddy'nin 2005 yılından beri üretilmekte olan 2K kodlu modelini makyajladı. Ailenin diğer araçlarına benzeyen yüzüyle dikkat çeken aracın motor seçeneklerinde de yenilikler var.

Önden bakıldığında, köşeli farlarıyla Polo ve tanıtımı yeni yapılan Jetta'ya benzeyen aracın geri kalanında büyük bir tasarım değişikliği yok. İç mekana geçildiğinde de ailenin diğer modellerine benzerlik dikkat çekerken malzeme kalitesinin artırıldığı belirtiliyor.

Bu sinifta ilk defa bütün modellerinde elektronik denge programını (ESP) standart olarak sunacak olan otomobilin ikinci sıra koltukları da tamamen sökülebilir şekilde tasarlanmış. Donanımına göre üçüncü koltuk sırasını da aksesuarlar arasında sunacak olan Caddy'de motor seçeneğine göre 6 ve 7 ileri vitesli çift debriyajlı şanzıman opsiyonu da yokuş kalkış desteğiyle birlikte sunulacak. İkinci koltuk sırasının kaldırılabilmesi sayesinde bagaj hacmi 3.030 litreye ulaşan Caddy'nin uzun aks mesafeli kardeşi Caddy Maxi, aynı durumda 3.880 litre hacim sunabiliyor.

Motor seçenekleri Diesel ağırlıklı olan aracın 1.6 ve 2 litre hacimli turbo Diesel motor seçeneklerinin 75, 105, 110 ve 140 beygirlik versiyonları bulunuyor. Serinin en az yakıt tüketen modeli olan BlueMotion paketli 1.6 litre hacimli turbo Diesel motora sahip araç 105 beygir güce ve 100 km mesafede 4.9 litrelik ortalama tüketim değerine sahip.

Benzinli motor seçeneklerine göz attığımızda 1.2 litre hacimli TSI motorun 86 ve 105 beygir gücündeki versiyonlarını görüyoruz. Bunun yanında doğalgazla çalışabilen 2 litre hacimli EcoFuel adlı ünite de seçenekler arasında bulunacak.

Yenilenen Caddy'nin fiyatlarındaysa düşüş var. Panel van versiyonunun fiyatları Almanya'da 13.595 Euro seviyesinden başlayan aracın binek versiyonlarıysa 14.205 Euro seviyesinden başlayan fiyatlarla satılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder