22 Şubat 2018 Perşembe

Peugeot 508


Peugeot'nun çıkışı Cenevre'de de sürecek. Birçok üretici D segmentinden uzak durmaya çalışırken Fransız üretici, burada bulunan modeli 508'i yeniledi. Aracın duruşundaki değişim inanılmaz seviyede.

Exalt konseptinden esinlenen bir tasarıma sahip olan yeni 508'in ön bölümünde ince yapılı LED farlar ve dikey yerleşime sahip gündüz aydınlatmaları dikkat çekiyor. Köşeli çizgiler uzun burun kısmından arkaya doğru devam ederken coupé formu verilmiş tavan ve çerçevesiz camlar sportif bir duruş sağlamış.


Eskisinden daha kısa, geniş ve alçak olan otomobilin arkasına geldiğimizde kısa yapılı bagaj kapağı ve bu parçayı boydan boya geçen LED stopları görebiliyoruz. Arka tamponun altındaysa donanıma ve motor seçeneğine göre çift egzoz çıkışı ve difüzör yer alabiliyor.

İç mekanında da sınıf atladığı söylenebilecek otomobilde dijital gösterge paneli ve küçük direksiyon simidi tahmin ettiğiniz gibi var. Büyük dokunmatik ekran orta konsolun ortasına, şalter görünümlü düğmelerin üzerine yerleştirilirken vites konsolu açılı tasarlanmış. 485 litre hacimli bagaj çok büyük olmasa da liftback kapak sayesinde eskisinden daha kullanışlı.


Eskisine göre 70 kg hafifleyen otomobilin kaputu altında yer alan 1.6 litre hacimli benzinli motorun 180 ve 225 beygir gücündeki versiyonlarına 8 ileri vitesli otomatik şanzıman eşlik ederken 1.5 ve 2 litre hacimli Diesel ünitelerin 130, 160 ve 180 beygir gücündeki seçeneklerinde de aynı şanzıman bulunuyor. Sadece 130 beygirlik motorda 6 ileri vitesli manuel şanzıman seçeneği var.

2 yorum:

  1. Harika tasarım olmuş. Peugeot farklı bir yere doğru gidiyor. Premiuma yaklaşıyor sanki. Eski kasadan uzaklaşıp sanki sport sedana evrilmiş araç.

    YanıtlaSil
  2. Birde bunun iki kapılı coupe versiyonu yapılırsa tadından yenmez.

    YanıtlaSil