5 Mart 2011 Cumartesi

Tata Pixel


2011 Cenevre otomobil fuarının güzel sürprizlerinden birisi de Hindistan merkezli üretici Tata'dan geldi. Avrupa pazarının ihtiyaçlarını düşünerek tasarladığı minik hatchback konseptini sergileyen üretici bu araçta yeni teknolojiler de tanıttı.

Dört kişilik bir şehir otomobili olan Pixel yuvarlak hatları ve LED teknolojisini kullanan aydınlatma grubuyla hoş bir görünüm sunuyor. Büyük çaplı jantlarla donatılan aracın cam yüzeyleri de oldukça geniş. Dev kapıları yukarıya doğru açılan otomobilin yan aynaları yerine iki adet kamera bulunuyor.


İç mekan tasarımı da dışında olduğu gibi sade bir şıklık sunan otomobilin orta konsolu iPad gibi tabletlerden oluşabiliyor. Dijital bir gösterge tablosuna sahip olan aracın şehir içinde maksimum manevra kabiliyetine sahip olabilmesi için tasarlanan yeni direksiyon sistemi sayesinde dönüş çapının 5.2 metreye gerilediği açıklandı.

Arka tarafa yerleştirilen 1.2 litre hacimli, 3 silindirli bir turbo Diesel motorla donatılan Pixel'in teknik verileri açıklanmazken ortalama yakıt tüketim değerinin 100 km'de 3.4 litre olduğu belirtildi. Start-Stop teknolojisine de sahip olan aracın CO2 salınım ortalamasıysa kilometre başına 89 gram.

6 yorum:

  1. buna benzer bir şekilde satışa sunulabilirse ve tataların genel fiyatlandırması içinde kalırsa çok güzel olur :) 3.4 litrelik ortalama tüketim gerçekten iddalı :)

    YanıtlaSil
  2. Bence de başarılı bir tasarıma sahip araç.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,

    Ne zaman çıkacak bu araç, bilgi verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  4. Arka kapılara da sahip olan bir modelle birlikte Avrupa pazarı için üretileceği açıklandı ama zamanlaması hakkında bilgi yok henüz.

    YanıtlaSil
  5. En erken zamanda Türkiye'de satışa çıkması temennisiyle

    YanıtlaSil