30 Eylül 2009 Çarşamba

Subaru Hybrid Tourer Concept


Subaru, 2009 Tokyo otomobil fuarında tanıtacağı fütüristik hatchback konsepti Hybrid Tourer'ı su yüzüne çıkarttı.

Yüzü yeni nesil Legacy modelinin daha sade ve köşeli bir tasarımını sunan 4.63 metre uzunluğundaki aracın arka kısmı Alfa Romeo Brera'yı andırıyor. 4 kişilik oturma kapasitesi sunan aracın dev kapıları yukarıya doğru "Martı kanat" olarak bilinen şekilde açılıyor.

İç mekanda yüksekliği ayarlanabilen ön konsol, daha fazla havalandırma sağlayan deri döşeme, sürücünün gözlerini daha az yormak için özel bir katmanla kaplanmış ön cam ve tamamen düzleştirilmiş zemin dikkat çekiyor.

Adından da anlaşılacağı üzere hibrit bir güç ünitesine sahip olan aracın turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli, benzinli boxer motoru iki adet elektrik motoruyla beraber çalışıyor. Motorlardan 13.6 beygir güç üreteni gücünü ön aksa, 27.2 beygir güç üreteniyse arka aksa aktarıyor. Bu sayede Subaru'nun bütün modellerinde sunduğu sürekli dört tekerlekten çekiş özelliği karşılanmış oluyor.

Otomobilin şanzımanıysa Lineartronic adında yeni bir ünite. Yüksek torka uygun olarak hazırlanan sürekli değişken oranlı (CVT) bir şanzıman olan Lineartronic vitesleri sürücünün değiştirmesine de olanak sağlıyor.

Aracın sahip olduğu en önemli yeniliklerden biri de EyeSight +. Bu sistem, sahip olduğu kameralar aracılığıyla sürekli yolu gözlerken olası kaza durumlarında aracın diğer güvenlik sistemleriyle koordinasyon sağlayıp olayın en az zararla atlatılmasını sağlıyor. Sistemin bir diğer özelliğiyse diğer araçlarla ve hatta yolda bulunan özel vericilerle sürekli iletişim kurabilmesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder