1 Nisan 2015 Çarşamba

Cadillac CT6


Bu yıl New York otomobil fuarında yeni modelini sergileyen firmalar arasına Cadillac da katıldı. Markanın büyük sedan modeli CT6 üst sınıf Alman rakiplerle mücadeleye hazırmış gibi bir görüntü veriyor.

Cadillac tarafından son yıllarda benimsenen köşeli tasarımın bir temsilcisi olan CT6 tamamı LED aydınlatma grubu, büyük ön panjuru ve büyük jantlarla dikkat çekiyor. 5.184 mm boya, 1.879 mm genişliğe ve 1.472 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesiyse 3.106 mm olarak açıklanıyor.


İç mekanında sade bir tasarım sunan otomobilde çok fonksiyonlu dört kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, büyük dokunmatik ekran ve yine dokunmatik kumandalara sahip havalandırma sistemi gibi detaylar sunulurken vites kolu küçük tutulmuş.

Donanımı da dikkat çeken otomobilde elektrikli ayarlanabilen, ısıtma, soğutma ve masaj fonksiyonlu dört koltuk, gizlenebilen ekranlara sahip arka eğlence sistemi, dört bölgeli havalandırma sistemi ve 34 hoparlöre sahip Bose ses sistemi gibi donanımlar alınabiliyor.


Kaputu altında üç adet benzinli motor bulunacak olan CT6'nın 2 litre hacimli motoru turbo besleme yardımıyla 265 beygir güç üretebilirken 3.6 litre hacimli motor atmosferik emişli ve 335 beygir gücünde. Yaklaşık 400 beygir güç üreteceği açıklanan 3 litre hacimli ünite de çift turbo beslemeye sahip. 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan araçlar arkadan itişli veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilmekte.

8 yorum:

  1. Herşey güzelde 34 hoparlörü nereye koymuşlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lüks araçların çok sayıda hoparlörü olan sistemleri uzun süredir dikkatimi çekiyor. h. sayısı arttıkça akustik nasıl iyileşiyo orasını anlamıyorum o mantıkla salona 120 hoparlör koyarlardı. modeller arası sayı rekabeti mi var ne var?

      Sil
    2. Hoparlörler kafalıklardan taban kaplamasına kadar her köşede var bu araçta.

      Salonun yapısından farklı aracın içi. O nedenle daha bol fakat küçük hoparlör kullanmak mantıklı oluyor. Ayrıca salon için de parası olan ve ihtiyaç duyan alıyor zaten onlarca hoparlör.

      Sil
  2. sanırım s,7 ve a8'e rakip olcak bu araç. ki bence güzel de bir rakip olur öyleyse.bi de v8'li bir v versiyonu çıkarsalar tadından yenmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sema furarına falan yaparlar belki o tarz birşey tor tor gezmelik.

      Sil
    2. Pahalı E Serisi fiyatına S Serisi'nden biraz daha dar hacim sunan araç sunma stratejisini benimsemiş Cadillac bu araçla.

      Sil
    3. Bana en direkt olarak Jaguar XJ'nin rakibi gibi hissettirdi aslında.

      Sil
    4. Evet, Alman üçlüsünden daha kompakt bir görünümle en çok ona yaklaşmış. Hepsi birbirine rakip gerçi.

      Sil