21 Mayıs 2014 Çarşamba

Dodge Challenger SRT Hellcat


Amerikan efsaneleri güçlenmeye devam ediyor. Sürekli kızışan bir güç savaşı içerisinde olan Mustang, Camaro ve Challenger üçlüsünde söz söyleme sırası Dodge markasını taşıyan modele geldi.

Geçtiğimiz ay makyajlanan Challenger'ın en güçlü modelinde ek hava giriş ve çıkışlarına sahip alüminyum kaput, siyah renkli ön panjur, farklı tasarıma sahip hava girişleri sunan ön tampon, splitter, siyah renkli ve 20 inç çaplı jantlar, ön çamurlukların arkasında "Supercharged" logoları, siyah renkli metal depo kapağı ve SRT logolu spoiler bulunuyor.


İç mekanı da oldukça şık bir hale gelen otomobilin göstergeleri kırmızı zeminli. Yolcu tarafında bulunan havalandırma ızgarasına SRT logosu eklenirken büyük bir ekrana sahip olan orta konsol dokunmatik kumanda paneline de yeni fonksiyonlar eklenmiş.

Brembo imzası taşıyan fren sisteminde ön aksta 390 mm çaplı diskler ve 6 pistonlu kaliperler kullanılırken kompresör beslemeye sahip 6.2 litre hacimli v8 motorun 700 beygir üzerinde güç ürettiği açıklandı. Bu ünite 6 ileri vitesli manuel veya 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder