12 Şubat 2012 Pazar

Subaru BRZ RA ve Toyota GT 86 RC


Subaru ve Toyota'nın birlikte geliştirdikleri coupé Japonya pazarı için yeni versiyonlara sahip oldu. Bu ülkede yaşayan ve araçlarını satın aldıktan hemen sonra birçok noktasında değişikliğe giden müşterileri hedef alan otomobiller hem daha hafif (40 kg) hem de daha ucuz.

Dışarıdan bakıldığında her iki araçta da siyah renkli yan ayna ve kapı kolları olduğu görülürken GT 86 RC'de ön ve arka tamponların da siyah renkli olduğu fark ediliyor. Bunların dışında yan aynaların katlanma mekanizması, sis farları ve arka spoiler de iptal edilirken alaşım jantların yerini de 16 inç çaplı sac örnekler almış.


İç mekana geçildiğinde klima, ses sistemi, deri kapli direksiyon simidi, el freni ve vites kolları, kapı eşik kaplamaları, bagaj taban ve yan kaplamaları, alüminyum pedallar, koltuk ısıtıcıları, bagaj ışıklandırması, bardaklıklar, dekoratif kaplamalar ve kapı ışıklandırması gibi donanımların her iki araçtan da çıkartıldıkları görülürken Toyota'da yolcu havayastıkları da bulunmuyor.

Kaputun altına baktığımızda motor üzerinde bulunan plastik kapakların bile atıldığı görülürken arka aksta görev yapan fren diskleri artık hem daha küçük çaplı hem de hava kanalları bulunmuyor. Araçlarda mekanik anlamda yapılan en büyük değişiklikse Torsen arka diferansiyelin mekanik bir diferansiyelle değiştirilmesi.

9 yorum:

  1. hedef? modifiyeciler mi? peki sadece görünüm üzerine modifiye yapanlara mı hitap ediyor yoksa motor kaputunun altına modifiye yapmaya fayda sağlayacak özellikleri de var mı?

    YanıtlaSil
  2. Hedef modifikasyon yapanlar, evet.

    Kaput altında sadece plastik kapaklar atılmış. Bir de klima kompresörü yok tabi. Onun dışında standart durumda.

    YanıtlaSil
  3. youtubedan falan izlediğim kadarıyla japonların daha doğrusu asyalıların modifikasyon anlayışını çok uçuk buluyorum. animelerden mi esinleniyorlar nedir bizim üzerine para verseler binmeyeceğimiz arabalar yapıyorlar. özellikle görünüm olarak. güzelim brz/gt 86yı ne hale getirecekler diye üzülüyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Orası öyle gerçekten de. Sonuçta tamponlardan orta konsola kadar her bölgede değişikliğe gidileceği için bu kadar cılız bir donanıma sahip oluyor bu "Çıplak" araçlar. Yan ayna ve kapı kolları bile değiştiriliyor ki bunları siyah renkli veriyorlar.

    YanıtlaSil
  5. çok kalmaz bir seneye tanıyamacağımız kadar değişmiş gt 86'lar brz'ler görmeye başlarız demek oluyor bu sanırım.

    YanıtlaSil
  6. En azından trafiğin soldan aktığı ülkelerde durum öyle olacak gibi.

    YanıtlaSil
  7. Yeni 86 ilk bakışta çok albenili durmasa da, modifikasyona yatkın bir gövdeye sahip bence. Japonlar zevk sahibi adamlardır. Harikalar yaratırlar bundan.

    YanıtlaSil
  8. harikalar yaratacaklar bu kuşkusuz ama onların ilginç zevklerine uyan bize göre ucube gibi görünecek araçlar da göteceğiz gibi. her halükarda, aracın kendisi süper ve toyota da subaru da özel emek harcadı bu araç için. top gear'da 19/20 gibi bir not almıştı gt 86.

    YanıtlaSil
  9. Ben harikalar için turbo beslemeyi bekliyorum. O zaman güzel olacak işte.

    YanıtlaSil