29 Kasım 2011 Salı

Nissan PIVO 3


2011 Tokyo otomobil fuarı beklendği gibi alternatif enerjinin şov yaptığı bir organizasyon halini aldı. Fuarda sergilenen fütüristik görünümlü elektrik motorlu otomobillerden birisi de Nissan PIVO 3.

PIVO 1 ve PIVO 2’nin geliştirilmiş bir versiyonu olan bu otomobil köşeli hatlar, arkaya doğru gözle görülür şekilde daralan gövde, büyük jantlar ve LED aydınlatma grubu gibi özellikler sunuyor.


İç mekanında McLaren F1’dekine benzer 1+2 oturma düzeni benimsenen aracın sürücüsü ortada oturuyor. Oldukça sade bir tasarıma sahip olan kokpitte kumanda elemanları, üst kısmı kesik direksiyon simidine taşınırken gösterge tablosu dijital.

Otomatik park etme sistemi ve sadece dört metre genişliğinde bir yolda U dönüşü yapabilme özelliğiyle şehir trafiğinde sürücüsünü üzmeyecek bir araç olan PIVO 3 ön tekerleklerin izinden giden arka tekerlekler sayesinde ön tarafın sığabildiği her yere, gövdeyi hasarlamadan girebiliyor. Boyu 3 metreden kısa olan otomobilin elektrik motorları jantların iç kısmına yerleştirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder