2 Mart 2017 Perşembe

Range Rover Velar


Land Rover yine kendisinden bekleneni yaptı. Range Rover Sport ve Evoque modelleri arasındaki boşluğu dolduracak bir model üreteceğini açıklayan firma neredeyse bir konsept gibi görünen Velar'ı Cenevre'de sergileyecek.


Daha ilk bakışta bir Range Rover olduğu anlaşılabilen araçta LED farlar, yatık bir ön panjur, çok çıkıntı olmayan bir tampon, hava çıkışlarına sahip kaput, çapları 18 ile 22 inç arasında değişen jantlar, sütunlar ve tavan için kontrast renk, siyah renkli gövde altı koruması, gizli kapı kolları, büyük bir spoiler, LED stoplar ve dörtgen şekilli çift egzoz çıkışı bulunuyor.

İç mekanı da konsept havasını koruyan Velar'ın bu bölümde kullandığı köşeli çizgiler, dört kollu direksiyon simidi gibi tanıdık. Dijital gösterge paneli ve aşağıya doğru açı alabilen dokunmatik ekran büyük yenilikler olmasalar da orta konsolun tamamen dokunmatik hale gelmesi ilginç bir gelişme olmuş.


2.874 mm aks mesafesi sunan araç, adaptif ve yükseklik ayarlı süspansiyon sistemi sayesinde 650 mm su geçişi kabiliyetine sahip. 632 ile 1.731 litre arasında değişen bagaj hacmi sunulurken donanımda bir sürü USB portu, 4G bağlantı özelliği, uygulama ile istediğiniz yerden kilitleyebildiğiniz kapılar ve 23 hoparlörlü ses sistemi detaylar bulunuyor.

Kaputu altında Jaguar-Land Rover grubunun tanıdık üniteleri bulunan aracın 2 litre hacimli Diesel motorları 180 ve 240 beygir güç üretirken aynı hacimli benzinli motorlar 250 ve 300 beygir gücünde. Kompresör beslemeye sahip 3 litre hacimli v6 benzinli  ünite 380 beygir güç üretebilirken aynı hacimli Diesel motor 300 beygir gücünde. Bütün araçlarda 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor.

3 yorum: