16 Ağustos 2012 Perşembe

Hyundai Genesis


Hyundai markasına lüks sınıfta farklı bakılmasını sağlayan Genesis 2013 model yılı için güncellendi. Donanımı zenginleşen otomobilin motor seçeneklerinden birisiyse eksildi.

LED gündüz farları artık daha çok modelde standart olarak sunulurken orta konsolda bulunan renkli dokunmatik ekranın büyüklüğü artırılmış. 64 GB depolama kapasitesine sahip olan yeni ses ve navigasyon sistemi sesle de kumanda edilebiliyor.

Blue Link isimli sisteme de sahip olan Genesis GM'in OnStar sisteminde sunduğu gibi kaza anında ilgili birimlere haber veren Blue Link aracın çalınması halinde yer bulma ve otomobili yavaşça durdurma gibi özellikler de sunmakta. Güvenlik donanımına eklenen bir diğer kalem de şeritte kalma asistanı.

Artık 4.6 litre hacimli v8 motorla sunulmayacak olan Genesis'in 3.8 litre hacimli v6 ve 5 litre hacimli v8 motorlarıysa 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla birlikte hayatlarına devam ediyor. V6 motor 333 beygir güç, 396 Nm tork üretebilirken sadece sportif R Spec paketiyle sunulacak olan v8 motor 429 beygir güç, 511 Nm tork üretebiliyor.

5 yorum:

  1. on kisimda neden bir hyundai logosu yok ki?

    YanıtlaSil
  2. Pazarlama taktiklerinden birisi. Bazı markalar bu şekilde bazı modelleri ailenin daha "ucuz" modellerinden ayırıyor. Gelecekte oluşturulabilecek lüks bir markaya yol da yapılıyor bu şekilde. Equus modelinde de durum aynı.

    YanıtlaSil
  3. tesekkur ettim. peki sizce dogru ve basarili bir strateji mi bu?

    YanıtlaSil
  4. Özellikle Amerika kıtasında çok tutulan bir strateji. Bunun yanında markaların arada kalan modelleri bence pek başarılı göstermiyor üreticilerini. Ayrı marka olacaksa birden oluşturulup bu şekilde tek tarafı logolu araçlar üretilmemesi daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  5. bir tek kaput ta ki yildiz eksik.bu kadar da olmaz ki.resmen mercedes cakmasi.

    YanıtlaSil