14 Nisan 2012 Cumartesi

Cartel Scion FR-S Speedster

 

Toyota GT 86 ve Subaru BRZ'nin ikizi Scion FR-S'e Cartel eli değdi. Aracı bir roadster haline getiren firma Toyota'nın da yardımıyla tam bir yarış aracı yaratmış.

Kesilen tavanıyla yüksekliği 102 cm'ye gerileyen otomobilin hem ön hem de yan camları daha az alana sahip. 18 inç çaplı jantlarla donatılan aracın yan aynaları iptal edilirken bagaj kapağı üzerine dev dir spoiler eklenmiş. Dışı koyulaştırılan aydınlatma grubunda iç kısmı altın renkli farlar dikkat çekerken arkada yenilenen egzoz sisteminin çıkışları ve büyük difüzör dikkat çekiyor.


İç mekanı seri üretim modelinkinden çok daha sade görünen aracın ön paneli boydan boya deriyle kaplanırken kapı döşemeleri sökülmüş. Özel işlemelere sahip yarış koltuklarına eşlik eden direksiyon simidi de yenilenirken gösterge tablosu orta konsolun üzerine taşınmış. Bu konsolun kensidi üzerinde de sadece 3 adet düğme bırakan Scion kapı içleri ve orta konsolu karbon fiberden üretmiş.

Aracın süspansiyon ve fren sistemini yenileyip debriyaj sistemini güçlendiren firmalar 2 litre hacimli Boxer motor üzerinde oynama yapmamış.

2 yorum: