1 Nisan 2010 Perşembe

BMW 5 Serisi L



Alman üretici BMW, tanıtımını 2009 yılının Kasım ayında yaptığı yeni 5 Serisi modellerinin uzun aks mesafeli versiyonlarını tanıttı. Pekin'de tanıtılan araç Çin'de, sadece Çin pazarı için üretilecek.

Aks mesafesi 140 mm'lik bir uzamayla 3.108 mm'ye ulaşan otomobilin boyu da 5.039 mm'ye ulaşmış. Tasarım özellikleri standart aks mesafesine sahip modele göre bir değişim göstermese de uzayan arka kapılar otomobilin orantılarını biraz bozuyor.

İç mekana geçildiğinde ön kısmın değişmediği görülürken artan aks mesafesinin tamamı arka koltuklara diz mesafesi olarak geri gönmüş. Her iki ön koltuğun sırtlığına yerleştirilen eğlence sistemi ekranları, altlarında bulunan tepsilerle birlikte rahat bir yolculuk için uygun aksesuarlar. Dört bölgeli elektronik klima standart olarak sunulurken arka kapı camlarında bulunan perdeler de arka cam perdesi gibi elektrikli olarak kumanda edilebilmekte. Arka koltukları da elektrikli olarak ayarlanabilen otomobilin arka kol dayanağının arkasında bir de buz dolabı bulunuyor.

Otomobilde görev yapan üç motor seçeneğinin tamamı 6 silindirli. 523 Li modelinde bulunan 2.5 litre hacimli motor 204 beygir güç üretebilirken 528 Li modelinde görev yapan 3 litre hacimli motor 258 beygir gücünde. Aynı motorun turbo beslemeli versiyonunu kullanan 535 Li 306 beygir güç üretebiliyor. Araçların 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süreleriyse sırasıyla 8.5, 7.2 ve 6.1 saniye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder