10 Ekim 2009 Cumartesi

BMW SIMPLE Concept


BMW, uzun akronimli bir isme sahip fütüristik otomobil konsepti SIMPLE'ı (Sustainable and Innovative Mobility Product for Low Energy consumption) Münih'te bulunan müzesinde tanıttı.

Köşeli tasarımı savaş uçaklarını andıran 3 tekerlekli araç iki kişilik oturma alanı sunmakta. Hava sürtünme katsayısı 0.18 Cx gibi çok düşük bir değer olan otomobil yaklaşık 450 kg boş ağırlığa sahip.

49 beygir güç üretebilen içten yanmalı motoru elektrik motoruyla birleşinde 100 km mesafede ortalama 2 litrelik yakıt tüketimi mümkün olan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 10 saniyenin altında bir zamanda ulaşabilirken maksimum süratinin de 200 km/s'in üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

1 yorum:

  1. 100 km'de 2.2 litre benzini elektrik motoruna rağmen tüketip, sadece 1 veya en fazla 2 kişi taşıyıp da kartondan yapılma uçak kokpiti gibi gözükeceğine, Daihatsu e:S konsept gibi elektrik desteği olmadan ve 4 kişilik olup da, yine de 3.3 litre tüketerek, şık bir minik araba gibi gözükmesini çok daha makul buluyorum. BMW'nun yakıt tasarrufu teknolojileri yönünden Japonlardan geride olduğunu düşünüyorum. Şirketin amacı farklı elbette... Ama yine de bu alanda da çalışıyor olmalarını takdir etmek lazım. Daha otomobil gibi görünen konseptleri merakle bekliyoruz :)

    YanıtlaSil