25 Haziran 2012 Pazartesi

Seat Toledo


Birkaç haftadır internette dolaşan resimlerin ardından yeni nesil Toledo sonunda tanıtıldı. Volkswagen ailesinin tipik sade çizgilerini taşıyan otomobilin kaputu altında da bir sürpriz yok.

Köşeli ve şık hatlara sahip olan aracın duruşu Cenevre otomobil fuarında sergilenen konsept versiyonununkinden farklı değil. Ayna ve kapı kolu gibi parçaları diğer Volkswagen modellerinde de aynen kullanılan otomobilde sportif çizgilere sahip bir burun ve şık jantlar dikkat çekiyor.


Arka kısımda kullanılan tasarım ve LED stoplar da sportif bir duruş sergilerken iç mekanda bulunan far kumandalarından göstergelere, vites kolundan ses sistemine hemen hemen her parçada diğer Volkswagen ailesi modellerinin izini görmek mümkün.

4.480 metre boy ve 2.602 mm aks mesafesi sunan Toledo'nun motor seçenekleri de tanıdık. TSI ünitelerinden 1.2 litre hacimlisi 75, 1.4 litre hacimlisi 122 beygir güç üretebilirken 1.6 litre hacimli turbo Diesel motoru 105 beygir gücünde. 2013 yılında seçenekler arasına TSI ünitenin 90 beygir güç üretebilen versiyonu da eklenecek.

9 yorum:

  1. skoda rapidi andırıyor

    YanıtlaSil
  2. zaten teknik olarak ayni araba desek yeridir.

    YanıtlaSil
  3. Volkswagen ailesinin bütün modelleri birbirini andırır oldu. Hele ön konsola bakınca aracın modelini bıraktım markasını bile anlamak güç.

    YanıtlaSil
  4. jetta almanın azcık farklı hali; seat fanları ve eski (2 nesil önceki) sevilen toledo kullananlar tercih edebilir ama bir önceki nesil gibi bir ucubeyi seat yapmamalıydı bunun gibi bir modelle devam edilseydi türkiye satışları çok iyi devam ederdi simdi işi biraz zor

    YanıtlaSil
  5. Benim Exeom bundan güzel ve kaliteli duruyor :)

    YanıtlaSil
  6. Bu arac senin Exeondan TR'de en az 5000TL daha uygun bir baslangıç fiyatına sahip olacak.

    YanıtlaSil
  7. rapid daha goze hos geliyor bence

    YanıtlaSil
  8. Seat bu arabaya Arge yapacağına Exeo'ya 1.8 turbo, yeni nesil TSİ ya da 1.6 tdi motor koyup tekrar satışa sunsaydı Toledonun satacağı miktarın 3 katı satış yapardı bence. Ayrıca TR'de Exeoyla aynı fiyata satarlar bu arabayı. Bunu Jetta çakması olarak yapan Seattan bir de Passat CC çakması bekleriz, başka türlü daha çok bakacağız CC'lerin arkasından :)

    YanıtlaSil
  9. benim anlamadigim bir sey vay exeo denmis surekli. ya bu arac jetta nin sinifinda exeo ise passat in sinifinda degil mi. sacma sapan satis fiyatlari ile siniflandirma yapan salaklara sormuyorum bunu. aracin hacmi, motor opsiyonlarinin hacmi gibi kistaslara bakiyorum. e yanlis anlamadiysam exeo denilen sey skoda superb gibi vw passat gibi. bu arac ise eski octavia yeni rapid ve jetta ile ayni sinifta. daha ne exeo kavgasi ediliyor anlamadim. ayrica seatin skodanin yaptigi cakma degil. kendisinden nefret ettiren bir baska vw grubu taktigi. sirf vw grubunu yonetenler yuzunden onlardan araba almam lanet olsun der fransiz japon falan alirim.

    YanıtlaSil