10 Ocak 2011 Pazartesi

Chevrolet Sonic


Kuzey Amerika pazarında ismi Sonic olacağı açıklanan Aveo bu pazar için de tanıtıldı. Daha önce Aveo ismiyle hem sedan hem de hatchback modelleri tanıtılan aracın Z-Spec isimli sportif versiyonu da 2011 Detroit otomobil fuarı sırasında izleyenlere tanıtılacak.

Üretimi Michigan'da yapılacak olan Sonic'in donanımına uzaktan kumandalı motor çalıştırma ve ısıtmalı ön koltuklar gibi opsiyonlar ekleyen Chevrolet, daha sportif bir görünümle pazardaki payını artırmayı hedefliyor. İç mekan tasarımı daha büyük Chevrolet modellerini andıran aracın motor seçenekleri de GM'in diğer modellerinden alınma olacak.

Kuzey Amerika gibi güçlü motorları seven bir pazara nefesi yetmeyecek üniteler sunmayacak olan Chevrolet'nin ilk seçeneği 137 beygir güç, 170 Nm tork üretebilen 1.8 litre hacimli motor olacak. Standart olarak 5 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulacak bu ünite için 6 ileri vitesli otomatik şanzıman opsiyonel olarak alınabilecek.

Opel Astra'dan da tanıdığımız turbo beslemeye sahip 1.4 litre hacimli motoru da seçenekler arasına ekleyen Chevrolet 140 beygir güç, 200 Nm tork üretebilen bu motoru şimdilik sadece 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder