8 Eylül 2010 Çarşamba

Chevrolet Aveo


Detroit'te RS konsepti, Cenevre'deyse sedan modeli sergilenen küçük Chevrolet modeli Aveo'nun 5 kapılı hatchback versiyonunun seri üretim hali 2010 Paris otomobil fuarında katılımcılarla buluşacak.

Konsept modelin sert çizgilerini koruyan aracın arka kapı kolları camın arkasına gizlenirken genel hatlarda keskin çizgiler dikkat çekiyor. İç mekanında gövde renginde konsol, mavi ambiyans ışıkları ve genel olarak daha kaliteli malzemeler kullanılan aracın donanımına Bluetooth bağlantısıyla birlikte USB ve Aux girişleri de eklenmiş.

Toplam 6 güç eçeneği sunacak olan yeni Aveo'da kullanılan 1.2 litre hacimli benzinli motorun 70 ve 86 beygir güç üretebilen iki versiyonu bulunurken 1.4 ve 1.6 litre hacimli motorlar sırasıyla 100 ve 115 beygir gücündeler. Opel ve Fiat modellerinden de tanıdığımız 1.25 litre hacimli turbo Diesel motoru da seçenekler arasına ekleyen Chevrolet, bu motorun 75 ve 95 beygir güç üretebilen versiyonlarını satacak.

Motor seçeneğine göre 5 veya 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulacak olan Aveo'nun donanımına ilk defa 6 ileri vitesli tam otomatik şanzıman da eklenecek.

4 yorum:

  1. ''polo nun işi biraz daha zor gibi bundan sonra cruze dan sonra aveo da iyi iş yapacak gibi.'' dedi usariyildiz

    YanıtlaSil
  2. Özellikle yani motor seçenekleriyle tehlikeli gerçekten de Aveo.

    YanıtlaSil
  3. tehlikeli de tehlike bence motor seçeneği ile degil de çarpışma testleri ile alakalı. euroncap de bulunan çarpışma testleri resmen katliam gibi.

    YanıtlaSil
  4. http://www.euroncap.com/results/chevrolet/aveo/2011/437.aspx

    resimdeki modelin çarpışma testleri gayet başarılı. bahsettiğiniz testler eski modelin.

    YanıtlaSil