9 Mart 2012 Cuma

Dacia Lodgy


Dacia'nın ilk MPV modeli Lodgy Ocak ayında tanıtılsa da detaylı teknik verileri Cenevre otomobil fuarına kadar açıklanmadı. Aracın fiyatını da açıklayan Dacia ilk bakışta bu otomobili bir seçenek olarak düşünmeyen potansiyel müşterileri oldukça düşük kalan fiyatıyla markaya çekmeye çalışacak.

4.5 metre uzunluğa sahip olan Lodgy 7 kişilik oturma kapasitesi sunuyor. Koltukların tamamı dik konumdayken 207 litre bagaj hacmi sunan araç 5 kişilik haliyle 827, iki kişilik haliyleyse 2.617 litre gibi dev bir yükleme hacmi sunabiliyor. Bununla da yetinmeyen Dacia araca toplam hacimleri 30 litreyi bulan saklama gözleri yerleştirmiş.


İç mekanında geçmişin Renault modellerini görebildiğimiz Lodgy'de Dacia için bir ilk olan dokunmatik ekranlı navigasyon sistemi de opsiyonel olarak alınabiliyor. Göstergeler çevresinde olduğu gibi üst donanımda havalandırma kontrolleri ve konsol kaplamalarının çevresinde kromaj kullanılmış.

Toplam dört güç seviyesi sunan üç motor seçeneğine sahip olan Losgy'de görev yapacak olan benzinli motorlardan 105 beygir güç üreteni 1.6 litre hacimliyken turbo beslemeye sahip 1.2 litre hacimli ünite 115 beygir gücünde.

Renault'nun kendisini ispatlayan 1.5 litre hacimli turbo Diesel motorunun 90 ve 110 beygir güç üretebilen versiyonlarını kaputu altında barındıracak olan aracın Avrupa pazarlarında başlangıç fiyatı 9.900 Euro olarak açıklandı.

4 yorum:

  1. 1.6lt 105 ile 1.2lt turbo 115 i piyasaya sunacak kadar fark ne olabilir?

    YanıtlaSil
  2. Bu iki motorun değişik pazarlarda değişik vergi dilimlerine girmesi nedeniyle birbirleri üzerinde avantaj sağlamaları nedeniyle ikisi de üretilecek. Örneğin Türkiye'de 1.6 gereksizken motor gücü üzerinden vergi alan ülkelerde 1.2 mantıksız olacak.

    YanıtlaSil
  3. Vites seçenekleri nasıl olacak acaba. Gerçi Dacia'dan düz vitesten başka bir şey beklemek saçmalık olur.

    YanıtlaSil
  4. Evet, şu anda manuel şanzıman dışında bir seçenek yok gibi görünüyor.

    YanıtlaSil