30 Kasım 2012 Cuma

Smart ForJeremy


Bu yıl Los Angeles otomobil fuarında seri üretim araçların yanında bir de ilginç konsept sergilendi. Tasarımcı Jeremy Scott tarafından şekillendirilen otomobil Smart ForTwo ED temelleri üzerine geliştirilmiş ve sınırlı üretimi düşünülmekte.

Özel porselen beyazı gövde rengi ve ön panjur, farlar, güvenlik kafesi, yan aynalar ve büyütülmüş jantlar gibi yerlerde kullanılan kromajla dikkat çeken aracın en çarpıcı kısmıysa şüphesiz arkasında yer alan kanatlar. Arka çapraz görüşü kısıtlıyor olsalar da aracın stopları olarak da görev yapan kanatların çok dikkat çektiği bir gerçek.


İç mekanı da oldukça dikkat çekici olan otomobilin kabini beyaz deri döşemeyle donatılırken çoğu yerde göze çarpan kromajlı kaplamalar ilginç bir duruş sergiliyor. Kapı içleri ve koltuklarda baklava desenleri kıllanılırken emniyet kemerlerinin dört noktadan bağlantılı olması, U şekilli direksiyon simidi gibi yarış otomobillerini hatırlatıyor.

75 beygir güç üretebilen elektrik motoruyla 0'dan 60 km/s sürate 4.8 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 125 km/s. 17.6 kWh kapasiteli pilleriyle otomobilin menzili 145 km.

3 yorum:

  1. 0-100 4.8 saniye? baya baya iyiymis ya benim diyen performans aracindan daha hizli cikiyor 100'e. tabi yaris araci degil smart bu sonucta 125te sinirlandirmislar :)

    YanıtlaSil
  2. Ahah, yanlış yazmışım alışkanlıktan :)

    YanıtlaSil
  3. :) bir an heyecan yaptim smart rally isine falan mi girecek yakinda diye

    YanıtlaSil