8 Mart 2013 Cuma

Italdesign Giugiaro Parcour


2013 Cenevre otomobil fuarında tanıtılan konsept araçlar arasında en çok dikkat çekenlerden birisi de Italdesign Giugiaro'nun 45. yaşını kutlamak amacıyla hazırladığı Parcour oldu.

Hem coupé hem de roadster gövde seçeneklerine sahip araç aslında sportif bir crossover. Genel hatları bir Lancia Stratos'a benzeyen otomobilin sivri burun kısmı, LED aydınlatma grubu, bagaj kapağı üzerine yerleştirilen hava çıkışları, 22 inç çaplı jantları ve yukarıya doğru açılan kapıları sportif bir görünüm sunuyor.


Yan aynaların yerine coupé versiyonunda tavana yerleştirilmiş kameralar kullanılan otomobilin roadster modelinde çerçevesiz ön ve yan camlar yer alıyor.

4.530 mm uzunluğa, 2.070 mm genişliğe ve 1.335 mm yüksekliğe sahip olan aracın ağırlığı 1.550 kg olarak açıklanıyor. Yüksekliği ayarlanabilen süspansiyon sistemine sahip olan araçların yerden yükekliği 210 ile 330 mm arasında değiştirilebiliyor.


İç mekanında sade bir tasarım şekli benimsenen Parcour kardeşlerin köşeli çizgilere sahip kokpitinde dokunmatik kumanda elemanları ve hem üst hem de alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi bulunuyor.

Lamborghini Gallardo'dan alınan 5.2 litre hacimli v10 motoru 550 beygir güç üretebilen konseptler dört tekerlekten çekiş sistemiyle 0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşabilirken maksimum süratleri 320 km/s.

3 yorum:

  1. Lamborghini Urus'un basık hali gibi :D

    YanıtlaSil
  2. tam modern pony/muscle car olacak tip budur. chevrolet, ford falan artık biri el atsın(gerekirse çalsın falan ne bileyim :D), şunun gibi bir şey çıkarsın.

    YanıtlaSil
  3. Hiç de basık gibi gelmedi bana. Bence tam en iyi ölçülere sahip.

    YanıtlaSil